Joulunaika aloitetaan Uudenkaupungin museon Wahlbergin talossa sunnuntaina

UUSIKAUPUNKI. Sunnuntaina 24. marraskuuta vietetään paitsi Uudenkaupungin joulunavaustapahtumaa myös Uudenkaupungin museon Wahlbergin talon joulua. Joulunavauksen kunniaksi museoon on vapaa pääsy kello 12–16.

Museotalon kalustetuissa huoneissa pääsee aistimaan 1800–1900-lukujen vaihteen uusikaupunkilaisen porvariskodin joulutunnelmaan. Museotalon joulunäyttelyssä selviää asioita muun muassa joulukorttien tai -herkkujen historiasta. Ennen kaikkea joulunajan museokäynti antaa tunnelmallisen joulufiiliksen kaiken kiireen ja kaupallisuuden keskelle. Alakerran porvariskotihuoneet on koristeltu muun muassa joulukukkasin, kynttilöin ja silkkipaperiruusuin. Pöydille on vaihdettu joululiinat ja kattauksista löytyy jouluisia herkkuja aina pipareista komeisiin krokaanijälkiruokiin. Salin kuusen oksat notkuvat lasipalloista ja karamelleista. Näyttelyyn tutustuessaan voi myös kuunnella Saga Björkmanin muistelua lapsuutensa jouluista 1900-luvun alussa.

Joulun avauksen jälkeen museon joulu jatkuu normaalihinnoin aina 4. tammikuuta asti. Ennen joulua lauantaisin museossa voi myös askarrella joulukortteja (30.11.), heijastimia (7.12.), paperisydämiä (14.12.) ja joulukaramelleja (21.12.).

Vähälapsena-näyttely, joka kertoo lapsuuden historiasta 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa Uudessakaupungissa, on myös esillä 4. tammikuuta asti.