Vt 8 -tiehanke Nousiaisten ja Mynämäen välisellä osuudella loppusuoralla

LIIKENNE. Valtatie 8:n parantamishanke välillä Nousiainen–Kurjenmäki etenee aikataulussa. Väylän projektipäällikkö Kari Partiainen kertoo urakka-aikaa olevan marraskuun puoleen väliin.

– Urakoitsijan (Destia) toiveena on kuitenkin saada urakka valmiiksi jo lokakuun loppuun mennessä, ettei talvi ehdi vaikuttamaan töiden kulkuun, Partiainen sanoo.
– Työt ovat edenneet ilman yllätyksiä ja suunnilleen aikataulun mukaisesti – siinä missä jokin työ on ottanut arvioitua enemmän aikaa, toisessa paikkaa on taas edistytty hyvällä vauhdilla. Kaiken kaikkiaan hanke tällä osuudella on ollut perustekemistä, hän lisää.

Tällä hetkellä osuudella viimeistellään päällystystöitä, joiden jälkeen päästään tekemään ajoratamaalauksia.

– Keskikaidetyöt alkavat tällä viikolla. Samoin myös riista-aitoja päästään tekemään näinä viikkoina, Partiainen kertoo.

Suunnittele ja toteuta (ST) -urakkamuodolla toteutettavaan urakkaan on sisältynyt molempiin suuntiin tulevien ohituskaistojen rakentaminen ja melusuojauksen parantaminen. Lisäksi hankkeessa rakennetaan riista-aidat Mynämäelle asti.

Hanke on osa valtatie 8 Turku–Pori-välin parantamisurakkaa. Destia on aiemmin toteuttanut urakan Nousiaisten ja Rauman Luostarinkylän kohtien sekä Luvia–Pori-hankkeet.

Katariina Mäkinen-Önsoy