Viisitonninen kaunotar soi sunnuntaina: Piikkiön kirkon uudet urut ovat valmiit

SEURAKUNTA. Nyt on mahdollista tulla omin korvin kuuntelemaan muhkeaa sointia. Piikkiön kirkon uudet urut otetaan käyttöön urkujen vihkiäisjumalanpalveluksessa, joka on tulevana sunnuntaina 6. lokakuuta klo 10.

Urkujen julkisivu on tyyliltään samanlainen kuin kirkon ensimmäisten urkujen. Ne rakennettiin 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Itse Piikkiön kirkko valmistui 1755. Urut painavat noin 5000 kiloa ja niissä on 20 äänikertaa.

Uusien urkujen vihkiäiskonsertti on puolestaan sunnuntaina 20. lokakuuta klo 18.  Siinä esiintyvät kanttori Tiina Ilonen ja sopraano Anni Niemelä. Konserttiin on vapaa pääsy.

Uusissa uruissa on 1352 pilliä, joista pisin on viisi metriä pitkä ja lyhin 15 millimetriä. Urut ovat Urkurakentamo Veikko Virtasen tuotantoa. Vanhat urut toimivat kohtuullisesti, mutta niissä oli jatkuvasti pieniä vikoja ja urkujen sijainti urkuparven toisessa nurkassa hankaloitti niiden käyttöä kuorojen ja solistien kanssa.

Piikkiön seurakunta keräsi rahaa uusiin urkuihin noin 100 000 euroa ja ne olivat seurakuntayhtymän vuoden 2019 talousarvion investointisuunnitelmassa, jossa niiden hankintaan osoitettiin 400 000 euroa.