Vakka-Suomen Puhelin otti hoitaakseen veteraanimatrikkelitietoja

Vakka-Suomen Puhelin sai viisi veteraanimatrikkelia kiitoksena veteraanitietojen hoitamisesta jatkossa netissä. Kirjat otti vastaan toimitusjohtaja Matti Nurmi (vas.). Kuva Matti Jalava.

YRITYSUUTISET. Vakka-Suomen Puhelin Oy vastaa jatkossa netissä olevista Uudenkaupungin seudun veteraanimatrikkelitiedoista. Vuosina 2010–2013 matrikkelityötä varten perustettu yhdistys teetti Uudenkaupungin, Pyhämaan-Pyhärannan, Lokalahden, Taivassalon ja Vehmaan veteraanimatrikkelit. Tietojen keräämisessä talkootyön osuus oli mittava, sillä talkootunteja kirjattiin kaikkiaan 9 800.

Hankkeeseen saatu EU-raha edellytti henkilömatrikkelien panemista myös nettiin vapaasti luettaviksi. Yhdistys lakkautettiin vuoden 2014 alussa, ja matrikkelien toimittaja Matti Jalava suostui huolehtimaan nettisivujen säilymisestä viiden vuoden ajan. Ajan nyt umpeuduttua Vakka-Suomen Puhelin lupautui kustannuksellaan ylläpitämään jatkossa nettisivut.

Yhtiömme ottaa tehtävän mielellään hoitaakseen kunnioituksena sotaveteraaneille, sanoo Vakka-Suomen Puhelin Oy:n toimitusjohtaja Matti Nurmi, jonka oman isoisänkin tiedot ovat Lokalahden matrikkelissa.

Matrikkeliyhdistyksen lopetuksen yhteydessä jäljellä olleet kaikki matrikkelit luovutettiin paikallisille kotiseutuyhdistyksille ja vastaaville, joilta nyt luovutetut matrikkelit oli saatu.

Matrikkelitietoja on osoitteessa www.veteraanitietoavakkasuomesta.fi. Viidessä matrikkelissa on yhteensä noin 2 300 sivua. Tietoja on yli 4 000 sotaveteraanista. Ravakan kautta saadun EU-tuen lisäksi monet yhteisöt avustivat hanketta.