Turun kaupungin asumisneuvoja palvelee Länsi-Turussa

TURKU. Turun kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluissa on aloittanut asumisneuvoja, joka työskentelee erityisesti Länsi-Turun (Perno, Pansio, Jyrkkälä, Härkämäki) sekä Runosmäen alueilla. Asumisneuvojaa on mahdollista tavata myös keskustan alueella sovitusti. Asumisneuvontapalvelut ovat maksuttomia eikä niitä saadakseen tarvitse olla sosiaalipalvelujen asiakas. Asumisneuvojan palkkaamisella kaupunki pyrkii asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn ja vähentämiseen.

Asumisneuvoja auttaa asiakasta vuokranmaksuvaikeuksissa, raha-asioiden selvittämisessä, häätöuhkatilanteissa, tukien ja etuuksien hakemisessa sekä muissa asumisen haasteissa. Hän ohjaa asiakkaan oikeiden palveluiden pariin. Asumisneuvojan yhteistyökumppaneita ovat sosiaalihuollon ammattilaiset, isännöitsijät, kolmannen sektorin toimijat sekä seurakunta.

Asumisneuvonta on yleisesti todettu tehokkaaksi keinoksi häätöjen ja vuokraveloista johtuvien ongelmien ennaltaehkäisemiseen. Nykyinen hallitusohjelma linjaa, että asumisneuvonnan saatavuuden parantamiseksi siitä tehdään lakisääteistä ja siihen osoitetaan riittävät resurssit.

Turun kaupungin asumisneuvonnan rahoitus tulee osittain Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ASTA-hankkeesta.