Syksyn satoa siunataan Kaarinan ja Turun kirkoissa

Syksy on sadonkorjuun aikaa, ja sitä halutaan muistaa myös maaseutualueella sijaitsevien kirkkojen messuissa siunaamalla kauden antimia. Sadonkorjuun kiitoskirkkoja järjestetään Piikkiössä ja Paattisilla.

SEURAKUNTA. Kaarinan kaupungissa sijaitsevassa Piikkiön kirkossa satokaudesta kiitetään 20. lokakuuta vietettävässä luomakunnan sunnuntain messussa, joka alkaa kello 10. Kirkkoon tuodaan satokauden tuotteita, kuten viljaa, leipää ja puutarhatuotteita, jotka siunataan. Jumalanpalveluksen jälkeen seurakuntatalolla on tarjolla kirkkokahvit ja viljelijöiden raaka-aineista valmistamia herkkuja. Samalla viritellään keskustelua viljelyyn, maatalouteen ja satokauteen liittyvistä ajankohtaisista asioista.

– On tärkeää viettää sadonkorjuumessua, sillä ruoan merkitys on vain kasvanut. Kun sato siunataan konkreettisesti, on sillä myös symbolinen tehtävä, sillä se johdattaa meidät kaikkia koskevien, isojen asioiden äärelle. Ihmiset ovat tajunneet, että puhdas ruoka ei ole itsestäänselvyys, sanoo sadonkorjuumessun toimittaja, Piikkiön kirkkoherra Merja Hermonen.

Paattisten kirkossa satokautta juhlistetaan sunnuntaina 27. lokakuuta kello 10 alkavassa messussa. Ohjelmassa on sadonsiunauksen lisäksi Maataloustuottajien tarjoamat kahvit ja uutispuuroa, joka on uuden sadon tuotteista valmistettua ruispuuroa.

– On hyvä tapa myös kiittää eikä aina vain pyytää. Toivon messun henkivän yhteisöllisyyttä ja kiitollisuutta sadosta ja siitä, että maanviljelijöiden tulevaisuus on turvattu, sanoo Paattisten seurakuntapastori Menni Heikkinen.