Seutusanomien kuukauden ottelussa nähdään tänään paraislaisten mestaruusjuhlat suorana

Myös tiukka putoamiskamppailu ratkeaa lähetyksessä

Behar Cimili on ollut yksi Piffenin nousun arkkitehdeista. Kuva: Jouni Koivuniemi.

13 vuotta sitten Paraisilla vaihdettiin sarjatasoa Kakkosesta Kolmoseen. Tänään sarjataso vaihtuu taas, mutta tällä kertaa juhlien merkeissä suunnan ollessa ylöspäin.

JALKAPALLO. Kauden 2019 Kolmonen huipentuu tänään 12. lokakuuta Pargas Idrottsförening jalkapallon, eli Piffenin nousujuhliin. Vaikka sarjan voitto on jo varmistunut, viimeisellä kierroksella riittää panoksia putoamisen suhteen. Raisiolainen RaiFu on jo tuomittu putoamaan. Heille seuraa tekee kaksi joukkuetta viisikosta Someron Voima, Jomala IK, Paimion Haka, Toejoen Veikot ja Jyrkkälän Tykit.

Kuukauden ottelu tulee tällä kertaa Paraisilta. Piffen vieraaksi saapuu porilainen Toejoen Veikot, joiden on saatava vähintään yksi piste uusiakseen paikkansa Kolmoseen myös kaudelle 2020. Tuo yksi piste riittää siinä tapauksessa, jos PaiHa häviää ja JyTy ei voita. Paimiolaiset kohtaavat viimeisessä ottelussaan Jomala IK:n Ahvenanmaalla ja jyrkkäläläiset matkaavat Somerolle paikallisen voiman vieraaksi.

Sarjataulukon loppupäässä on tiukka tunnelma.

Ohessa loppupään sarjataulukko. Tasapisteissä ratkaisee maaliero, eli päästetyt maalit vähennettynä tehdyistä maaleista. Voitosta saa kolme pistettä, tasapelistä yhden. Kolme viimeistä putoaa ensi kaudeksi Neloseen.

Turun Seutusanomilla on omat tietolähteensä niin Ahvenanmaan Vikingavallenilla kuin Somerollakin. Näiden pelien tuloksia seurataan lähetyksessä reaaliaikaisesti.

Kolmosen kakkossija on puolestaan kolmen kauppa. Peimari johtaa tätä kilpaa 52 pisteellä. Heidän perässään on FC Åland 51 pisteellään ja FC Interin reservit 50 pisteellään.

Maalikuninkuus on kolmen kauppa. FC Ålandin Rezgar Amani on tehnyt 20 osumaa, paraislaisten Gezim Voca 18 ja Maskun Niclas Forss 17. Ennakkoon Amani tulee pelaamaan kovinta vastustajaa vastaan Ålandin vieraillessa Sauvossa todella kovan Peimari Unitedin luona. Voca pääsee jahtaamaan kärkisijaa TOVE:a vastaan, ja Forssin Masku pelaa Åbo IFK:ta vastaan ottelussa, jossa ei ole lainkaan panosta.

Kolmosen päätöskierros alkaa kello 16.00. Ottelulähetys Paraisilta käynnistyy 15.45. Ottelun selostaa Mikko Seppälä ja kommentaattorina on legendaarinen paraislainen Kenneth ”Kenda” Nordling.