Raisio-opiston metalligrafiikan ryhmä juhlistaa 20 vuoden taivalta näyttelyllä

RAISIO. Raisio-opiston metalligrafiikkaryhmä tuo lokakuussa näyttelyn Raision Kirjastotalon Aulagalleriaan (Eeronkuja 2). Näyttely on esillä 1.–28.10.

Raisio-opisto on tarjonnut jo 20 vuotta Kylä-Klemelän toimivat tilat metalligrafiikan työstämiseen. Ryhmästä noin puolet on harrastanut metalligrafiikkaa yli kymmenen vuotta, osa on innostunut lajista viimeisten vuosien aikana. Ryhmää vetää Raision lasten ja nuorten kuvataidekoulun opettaja, kuvataiteilija Tarja Orvokki Virtanen.

– Opettajamme ohjaa uudet kurssilaiset vaihe vaiheelta sisään metalligrafiikan monivaiheiseen tekniikkaan. Meitä pidempään harrastaneitakaan hän ei päästä vähällä, vaan ehdottaa haastavia kuva-aiheita ja kannustaa tekniikkakokeiluihin. Hän saattaa pyytää tutkimaan esimerkiksi rytmiä, yllätystä kuvassa tai liikettä, kertoo ryhmän näyttelyssä mukana oleva Ulla Ollikainen.

Metalligrafiikan ryhmä on kasvanut vuosien aikana tiiviisti yhteen.

– Meitä yhdistää kiinnostus kuvataiteisiin ja kiintymys tähän ryhmään. Halusimmekin juhlistaa jo 20 vuotta kestänyttä mahdollisuutta harrastaa metalligrafiikkaa Tarja Orvokki Virtasen opastuksella Raisio-opistossa kaupungin hienoissa tiloissa. Järjestimme kesällä näyttelyn Raision kaupungintalon Harkossa ja Kirjastotalon näyttely jatkaa juhlaamme. Olemme kiitollisia tästä harrastuksesta, Ulla Ollikainen sanoo.