Naantaliin toiveissa oma Rengasreitti

NAANTALI. Keskustan valtuutettu Jari-Antti Hörkkö jätti maanantaina 7. lokakuuta valtuustoaloitteen Naantalin omasta Rengasreitistä, joka olisi mahdollista kiertää viikonlopun aikana.

Reitti voisi hänen ideansa mukaan kulkea vaikkapa Merimaskusta Livonsaaren kautta Teersaloon, josta matka jatkuisi Palvan kautta Velkuanmaalle. Seuraava etappi voisi olla Pakinaisten kautta Ruotsalaisiin ja eteenpäin aina Haapalaan tai Röölään.

Naantalin oma rengasreitti palvelisi erityisesti pyöräilijöitä, huomioiden erityisesti sähköpyörien kehitys. Eri reittivaihtoehtoja olisi patikkamatkailijoille, maastopyörälijöille tai vaikkapa polkujuoksijoille. Melojillekin omia reittivaihtoehtojia löytyy lukuisia. Vaikkapa melontareitti Otavan ympäri, Hörkkö ideoi.

Kuljetukset Velkualta Pakinaisiin voitaisiin hänen mukaansa hoitaa paikallisten yrittäjätoimintana.

Yksi vaihtoehto voisi olla siirtyminen melomalla suuntaan tai toiseen. Reitin varrella olisi erilaisia aktiviteettejä, vaikkapa maastopyöräreitti tai rata saaristomaisemissa omine erityispiirteineen. Erilaisia ideoita löytyy varmasti lukuisia, Hörkkö uskoo.

Vision laatiminen voisi Hörkön ajatuksen mukaan tapahtua työpajoissa, joihin osallistuisi luottamushenkilöitä, saariston yrittäjiä, saariston asukkaita sekä saaristohenkisiä yrittäjiä.

Mikä tärkeintä, kaikki tapahtuisi tietysti yhteistyössä paikallisten asukkaiden kanssa. Ideat annetaan paikallisten asukkaiden ja yrittäjien käyttöön. Toivottavasti mukaan saadaan uusiakin yrittäjiä, Hörkkö toivoo.