Merimaskulaiset Anne Pentti ja Reima Orvasto esittelevät saaristotarinoita Turun kirjamessuilla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KIRJALLISUUS. Naantalilaiskirjailija Anne Pentti ja graafinen suunnittelija Reima Orvasto esittelevät Pidä Saaristo Siistinä -yhdistykselle kirjoitettua juhlakirjaa Turun kirjamessuilla perjantaina 4. lokakuuta klo 12–13 osastolla A13. Tilaisuus on kaikille messukävijöille avoin. Haastattelijana toimii filosofian tohtori, dosentti Lassi Saressalo.

Tarinallisilla historiikeilla tehdään kulttuuritekoja, ja tarinoiden kerääminen voi olla myös ympäristöteko, sanoo tietokirjailija Anne Pentti.

Sekä suomen- että ruotsinkielisenä julkaistussa teoksessa kerrotaan siitä, miten pienen, saaristossa viihtyvän seurueen aktiivisuudesta kasvoi 50 vuodessa merkittävä valtakunnallinen ympäristöjärjestö, joka tekee myös kansainvälistä ympäristönsuojelullista yhteistyötä. Kirjassa on myös monia käytännön vinkkejä siitä, miten saariston herkkää luontoa voidaan yksinkertaisin ja helpoin toimenpitein suojella.

– Kirjassa kerrotaan ihmisten tarinoita mereltä, järviltä, saaristosta ja rannoilta. Tarinat kertovat siitä suuresta muutoksesta ihmisten asenteissa, joita Pidä Saaristo Siistinä ry on osaltaan ollut tekemässä – aktiivisten ja sitoutuneiden ihmisten ansiosta. Suuret asiat syntyvät pienistä teoista, korostaa Pentti.

Anne Pentti ja Reima Orvasto ovat molemmat merimaskulaisia Saaristo-Naantalista. Kumpainenkin liikkuu paljon saaristoluonnossa. Kaksikon yhteistyönä on syntynyt lukuisten tarinallisten historiikkien lisäksi mm. Saaristo-Naantalin luonto-opas. Messuosastolla on esillä myös muita Pentin ja Orvaston kirjoja.