Laitilan Louhenlinnassa esitetään Kullervon kiroja

LAITILA. Musiikkinäytelmä Kullervon kirot sai ensi-iltansa Laitilan Louhenlinnassa 27. syyskuuta. Esityskausi jatkuu 13. lokakuuta asti. Näytelmän on kirjoittanut Marko Laihinen ja ohjannut Tiia Valavuo. Musiikin on säveltänyt Markus Rantanen, videojaksoista vastaa Lauri Löytökoski ja puvustuksesta Jaana Renvall.

Kullervon kirot on neljäs kalevalaiseen mytologiaan perustuva musiikkinäytelmä Laitilan Louhenlinnassa. Sarjan aloitti Kivellä soutajat vuosina 2014–2015 ja sitä seurasivat Louhen neito 2016 ja Sampo irti! vuonna 2017. 

Eri taiteenlajeja yhdistelevä Kullervon kirot pyrkii tavoittamaan sitä inhimillistä sisukkuutta ja uhmavoimaa, minkä avulla on mahdollista nousta omia kohtalonomaisia tekijöitään vastaan. Kullervon perimmäisenä kohtalona on olla koston välikappale – miten hän kykenee murtamaan nämä annetut kahleensa?  

Kullervon kirot on sijoitettu Laitilaan siihen historialliseen aikaan, jolloin merenrannikko oli vielä täällä ja liikennöinti siellä vilkasta. Käsikirjoitukseen on hyödynnetty alueen rikasta arkeologista perimätietoa sekä lukuisia eri tietolähteitä.