Hurrikaani vei täyden pistepotin Raisiosta

LENTOPALLO. Hurrikaani-Loimaa oli keskiviikkona 16. lokakuuta tyly vieras Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa ja vei kauden ensimmäisen paikalliskamppailun nimiinsä puhtaasti luvuin 3–0 (25–17, 25–23, 25–21). Loimaalaisset otti siis ensimmäisen kiinnityksen Varsinais-Suomen herruuden merkiksi jaettavaan Siljan Maljaan. Paikallisottelun alkajaisiksi Loimu kukitti kansainvälisen Elvytyspäivän kunniaksi talkooväestään Mia Ukkosen, jonka ensiaputaidot olivat tarpeen Viron harjoitusturnauksessa, kun hän joutui yllättäen elvyttämään Savo Volleyn kannattajamatkalla olleen lentopallon ystävän sydämen uudestaan käyntiin.

Hurrikaani oli ottelun alusta alkaen niskan päällä ja hallitsi kenttätapahtumia. Loimu sortui liian usein hakemaan ratkaisuja peippaamalla jotka eivät uponneet loimaalaisten kenttäpuoliskolle. Lisäksi Loimun otteet olivat vähän vieraita virheherkempiä. Selvähkön avauserän jälkeen Loimu syttyi kuitenkin taistelemaan ja toisessa ja kolmannessa erässä taistelu oli tasaisempaa.

Toisen erän viimeisissä palloissa syöttövaihtoon kentälle tullut Tomi Saarinen oli kääntää erän kotijoukkueelle, mutta lopulta Antti Ropponen katkaisi isäntien kirivaiheen. Kolmanteen erään Saarinen ja Väinö Rahko pääsivät kuusikkoon, mutta heistäkään ei ollut illan käsikirjoitusta muuttamaan. Lopullinen sinetti ottelulle nähtiin kolmannessa erässä tilanteessa 19–21, kun Hurrikaani vei nimiinsä pitkän taistelupallon.

– Tuntuu että tehtiin jokaisesta erästä itselle turhan vaikea. Onneksi saatiin niinä hetkinä vähän apuja Loimulta kun itse sössittiin, kommentoi Mestaruusliigaan täksi kaudeksi palannut yleispelaaja Sakari Mäkinen.

Vieraiden parhaimmistoa oli kroatialaispassari Inoslav Krnic, joka pyöritti loimaalaisten hyökkäyspeliä millimetrin tarkasti. Laitahyökkääjät kiittivät tarjoilusta tehden hyvät pisteet ja tehot. Loimu sortui kotikentällään 812 katsojan harmiksi liian usein virheisiin. Ottelun korkeimman pistemäärän tehtailivat Hurrikaanin Antti Ropponen ja Sakari Mäkinen, jotka tekivät 15 pistettä mieheen. Loimun Tamir Hershko ja Hurrikaanin Tapio Toiviainen tekivät yhden pisteen vähemmän. Loimun Blake Leeson ja Windson Ferreira tekivät 11 pistettä kumpainenkin. Liberoiden kaksinkamppailussa Loimun Avery Aylsworth sai Jesse Mäntylän sijasta vastustajakseen Peter Vuorisen, joka veti tällä kertaa pidemmän korren vastaanottoprosentilla mitattuna.

– Lentopallossa tulee välillä vaikeuksia ja niiden edessä on noustava uudestaan ylös. Me ollaan nyt vähän vaikeuksissa ja meidän tehtävä on nousta täältä ylös. Muutosprosessimme on edelleen käynnissä, pyöritteli Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen ensimmäisen paikalliskamppailun jälkeen.

Loimulla on seuraava ottelu ohjelmassa vasta viikon päästä, kun Ducks lentää Vantaalta Raisioon vierailulle uuden päävalmentaja Juho Rajalan johdolla. Viikon harjoittelujakson aikana Loimun vahvuuteen liittyy myös keskitorjuja Trent O’Dea Australian maajoukkueesta.