Aleksis Kiven päivänä Impivaarassa taitouintia, uimahyppyjä ja hengenpelastusta

TURKU. Aleksis Kiven päivä 10.10. ei ole Impivaaran uimahallissa aivan tavallinen torstai. Päivän ohjatut tunnit pidetään aivan normaalisti, mutta luvassa on hieman ekstraohjelmaa.

– Yhteistyökumppaniseuramme tarjoavat asiakkaidemme iloksi monipuolista vesiliikuntaohjelmaa. Tarjolla on taitouintikokeiluja ja -näytöksiä sekä uimahyppyjen ja vesipelastustaitojen opettelua, uimahallista kerrotaan.

ÅSK:n (Åbo simklubb – Uintiklubi Turku) taitouimarit antavat Juhani-altaassa klo 17–18.30 pieniä ohjelmanäytöksiä ja asiakkaat pääsevät myös itse kokeilemaan taitouintia.

Uimahypyistä ja vesipelastuksesta kiinnostuneille on ohjelmaa klo 18–18.30 hyppyallas Tuomaassa. Uimahyppyseura Aboa Watersportin valmentajat opastavat uimahypyn alkeisiin.

Samaan aikaan Caribia Lifesavers hengenpelastuskerho opettaa vesipelastustaitoja asiakkaille Sinustako perheen hengenpelastaja?- teemalla.

Tilojen nimet Seitsemästä veljeksestä

Impivaaran uimahallissa halutaan vuosittain nostaa esille Aleksis Kiven päivää. Uimahallin tilat nimettiin peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen vuonna 2012 Seitsemän veljeksen henkilöhahmojen mukaan. 50 metrin allas on nimeltään Venla ja 25 metrin allas Juhani. Hyppyallas on Tuomas, monitoimiallas Aapo ja perheallas Simeoni. Opetusallas on nimeltään Timo, kahluuallas Lauri ja kylmäallas Eero. Muut tilat on nimetty teoksen paikannimien mukaan. Jukola, Toukola ja Männistö ovat kuntosaleja ja liikuntasali on Kekkuri. Kokoustilan nimi on Hiidenkivi ja tilaussaunaosasto on Tammisto.

Turun Impivaara ei kuitenkaan ole kirjassa kuvattu paikka. Alueen nimi johtuu siitä, että Turun nimistötoimikunta päätti vuonna 1952 nimetä Impivaaran alueen Seitsemän veljestä -aihepiirin mukaan.