Vakka-Suomen Musiikkiopisto täyttää 50 vuotta – juhlat kaikilla toimipaikoilla 6.9.

Vakka-Suomen musiikkiopisto
Musiikkiharrastus kehittää ja tuo iloa läpi elämän. Kuva: Tuulia Kujanpää.

Vakka-Suomen Musiikkiopisto viettää 50-vuotisjuhliaan koko lukuvuoden 2019–2020. Juhlavuoden tapahtumat alkavat Intro-tapahtumalla 6.9. jokaisella musiikkiopiston toimipaikkakunnalla. Luvassa on musiikkiopiston oppilaiden ja opettajien musiikkiesityksiä.

JUHLAT. Vakka-Suomen Musiikkiopiston 50-vuotisjuhlavuoden aloituskonsertti INTRO – Musiikkiopisto 50 vuotta kajahtaa perjantaina 6. syyskuuta kello 17 musiikkiopiston kaikissa toimipaikoissa, eli Kustavissa, Laitilassa, Pyhärannassa, Uudessakaupungissa ja Vehmaalla, yhtä aikaa.

Juhlavuoden aloituskonsertissa esiintyvät oppilaat, kuorot ja opettajat. Jokainen konsertti on lyhyt, hyväntuulinen ja oman näköisensä. Musiikkiopiston opettaja Sirke Ruikkala on säveltänyt 50-vuotisjuhlalaulun, joka kokee nyt ensi-iltansa musiikkiopiston juhlallisuuksissa. Konsertit ovat kirjastoissa tai kirjastojen läheisyydessä ja ne toteutetaan yhteistyössä niiden kanssa.

Vuonna 1970 perustetun Vakka-Suomen musiikkiopiston toiminta on monipuolista ja laadukasta. Musiikkiopisto nähdään laaja-alaisena oppimiskeskuksena, jonka ydintoiminnan muodostaa taiteen perusopetus. Linjakkaana toimintana ohessa kulkee laaja konsertti- ja tapahtumatuotanto.

Musiikkiopistossa annettavan opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden valmiuksia luovaan ja monipuoliseen musiikin harrastamiseen ja esittämiseen sekä alan ammattiopintoihin. Musiikkiopisto pyrkii toiminnallaan säilyttämään ja kehittämään kansallista musiikkikulttuuria sekä edistämään yhteistyötä muiden alan ja alueen toimijoiden kanssa.

Vakka-Suomen musiikkiopisto on toimialueensa ainoa laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetuksesta antava oppilaitos, joka tavoittaa toimialueensa lapsista ja nuorista arviolta 13 prosenttia. Taiteen perusopetuksen oppilaita on tänä lukuvuonna musiikkiopistossa ennätysmäärä, 318 oppilasta. Toinen iso osa musiikkiopiston toimintaa on varhaisiän musiikkikasvatus, jossa on reilut 250 oppilasta. Kaikkiaan musiikkiopistossa on opiskelijoita reilut 600.

Musiikkiopiston opetus on suunnattu kaikille halukkaille. Ryhmiin voi tulla mukaan kuka vaan soittamisesta kiinnostunut. Puhallinorkesterit (juniori- ja nuorisopuhallinorkesterit sekä Laitilan soittokunta), A- ja B-jousiorkesteri, Harmonikkaorkesteri, Kansanmusiikkiryhmä, lapsi- ja nuorisokuorot Laitilassa, Taivassalossa ja Uudessakaupungissa sekä musiikkiopiston viihdekuoro ottavat kaikki vastaan uusia soittajia ja laulajia. Tänä syksynä on alkanut uutena ryhmänä laulajille, erityisesti kuorolaulajille suunnattu musiikin perusteiden ryhmä.

Musiikki on esittävään säveltaidetta, joten luonnollisesti musiikkiopistossa opetetaan instrumenttiopetuksen lisäksi esiintymistä ja esittämistä. Kaikkiaan syyskauden 2019 konsertti- ja tapahtumakalenterissa on 43 tapahtumaa.

Koko lukuvuoden 2019–2020 juhliva musiikkiopisto järjestää konsertteja läpi lukuvuoden.

SSV