Apurin palveluneuvoja tavattavissa Kaarinassa

Apuri Riitta Henriksson
Apuri-hankkeen palveluneuvoja Riitta Henriksson on tavattavissa Kaarinassa seuraavaksi 5. syyskuuta. Piikkiössä syyskauden ensimmäinen tapaamiskerta pidetään 19. syyskuuta. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

Lounatuulet Yhteisötalon järjestämän Apuri-hankkeen tavoitteena on vahvistaa varsinaissuomalaisten osatyökykyisten työikäisten omaehtoista suoriutumista arjessa. Hankkeessa toteutetaan hyvinvointia tukevaa palveluohjausta ja -neuvontaa Kaarinassa ja Turussa.

KAARINA. Varsinaissuomalaisten osatyökykyisten palveluohjaukseen ja -neuvontaan keskittyvä Apuri-hanke toimii Kaarinassa ja Turussa. Apurin palveluneuvoja Riitta Henriksson on tavattavissa Kaarinan keskustan kohtaamispaikka Kiesissä seuraavaksi torstaina 5. syyskuuta kello 13–14 sekä Piikkiössä kokoontuvassa Kaiken kansan kahvilassa tiistaina 10. syyskuuta kello 9–11.
– STEA:n rahoittaman hankkeen myötä autamme asiakasta eteenpäin kuntien tarjoamien lakisääteisten sekä järjestöjen tarjoamien, esimerkiksi vertaistuellisten palveluiden pariin, Henriksson kertoo.

Apurin palvelu on asiakkaalle maksutonta ja toimintaa sitoo luottamuksellisuus. Asiakkaaksi voi tulla, jos kokee vaikeuksia esimerkiksi oikean palvelun löytämisessä, lomakkeiden täyttämisessä tai arjenhallinnassa.
– Palveluneuvoja on asiakkaan kanssakulkijana etsimässä oikeaa palvelua ja sanoittamassa asiakkaan tilannetta esimerkiksi tukien hakemisessa, Henriksson summaa.

Yhteiskunnan palvelurakenteissa tapahtuneet muutokset ovat lisänneet turvattomuuden tunnetta työikäisten keskuudessa. Henrikssonin mukaan erityisesti he, joilla palveluiden tarve on suurinta, kokevat jäävänsä yksin.
– Toive laajempaa ammattitaitoa vaativasta palveluneuvonnasta on noussut esiin vertaistukiryhmissä. Apua tarvitaan, kun omat tiedot, taidot ja voimat eivät riitä asioiden eteenpäin viemiseen, hän toteaa.

Hanke on ollut nyt toiminnassa 1,5 vuotta.

– Lähtökohtaisesti Apuri-palvelu on sellaista, joka sopii osaksi Lounatuulet Yhteisötalon palvelutarjontaa jatkossakin. Hankeidea lähti itse asiassa liikkeelle täältä yhteisötalon jäsenistöltä, Henriksson sanoo.
– Apurin on tarkoitus jatkossa laajentua pop up -palveluohjauspisteiden avulla muuallekin Turun seudulle. Vinkkejä sopivista paikoista otetaan vastaan, Henriksson lisää.

Palveluneuvojan löytää maanantaisin kello 10–14 Turusta, Lounatuulet Yhteisötalosta. Muina päivinä tapaamisen voi sopia ajanvarauksella. Lounatuulet Yhteisötalo on vuonna 2016 avattu, sosiaali- ja terveysalan järjestöjen, säätiöiden sekä yksityisten palveluntuottajien yhteinen talo.

Turun pop up -Apuri-neuvontapisteet löytyvät Happy Housesta, Turun mielenterveysyhdistys ITU ry:stä ja Turun seudun TST ry:stä.

Katariina Mäkinen-Önsoy