Turkulainen Sonja Raitamäki Suomen ylioppilaskuntien liiton pääsihteeriksi

NIMITYS. Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitus on tänään 27. syyskuuta nimennyt turkulaisen Sonja Raitamäen liiton uudeksi pääsihteeriksi.

Rakas liittomme saa Sonja Raitamäestä avoimuuteen ja yhdenvertaisuuteen vahvasti toiminnassaan nojaavan johtajan. Hänen luotsaamanaan pian satavuotias järjestömme tulee tekemään rohkeaa edunvalvontaa tulevina vuosina, hallituksen varapuheenjohtaja Kim Kujala iloitsee.

Raitamäki työskentelee tällä hetkellä SYL:n sosiaalipolitiikan asiantuntijana ja vaikuttamisen koordinaattorina. Koulutukseltaan hän on ympäristösuunnittelija (AMK) ja aikaisemmin Raitamäki on työskennellyt muun muassa asiantuntijana Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnassa ja varapuheenjohtajana Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:ssä.

– On upeaa päästä johdattamaan SYL:oa kohti satavuotisjuhlia. Ylioppilasliikkeen historia on mieletön, ja on hienoa tukea muiden kasvamista osaksi tätä jatkumoa. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, ja tavoitteenani on tehdä SYL:sta Suomen paras työpaikka, uusi pääsihteeri kommentoi valintaa tuoreeltaan.

Raitamäki aloittaa perehtymisen tehtävään marraskuussa. Nykyisen pääsihteeri Eero Mannisen toimikausi päättyy vuodenvaihteessa.