Tahvion koululla Raisiossa vietettiin Elovena Voimapäivää

Kuva: Emilia Maaskola

RAISIO. Suomen Urheiluliiton ja Elovenan yhteistyössä järjestämät Elovena Voimapäivät liikuttavat kevään ja alkusyksyn aikana tuhansia koululaisia. Kouluille maksuttomia, liikunnallisia superiltapäiviä järjestetään kolmessakymmenessä koulussa ympäri Suomea.

Keskiviikkona 11. syyskuuta Voimapäivät rantautuivat Elovena-tytön kotikaupunkiin. Tahvion koululaiset pääsivät liikkumaan Raision Kuulastakin tutun Emilia Maaskolan johdolla.

Elovena Voimapäivät tarjoavat liikunnallista ja vauhdikasta menoa koulun läheisyyden rakennetulla liikuntapaikalla sekä hyödyllistä tietoa terveellisten välipalojen merkityksestä.

Hyppäämisellä, heittämisellä, juoksemisella ja ravitsemustietoudella kyllästettyjen iltapäivien ohjaajina toimivat Suomen Urheiluliiton alaisten seurojen koulutetut ohjaajat ja valmentajat.

Lasten liikunnan ja päivittäisen aktiivisuuden lisääminen ovat tärkeää sekä Suomen Urheiluliitolle että Elovenalle. Viimeisimpien tutkimusten mukaan suomalaiset lapset ja nuoret liikkuvat aivan liian vähän. Se aiheuttaa jo nyt vakavan uhkan kansanterveydelle ja sitä myötä kansantaloudelle.

– Elovena Voimapäivät saavat vuodesta toiseen kouluilta loistavaa palautetta. Opettajat saavat päivästä uusia virikkeitä opetukseensa ja lapset osallistuvat innolla ammattimaisesti ohjattuun liikunta- ja ravitsemusopetukseen, Suomen Urheiluliiton Elovena Voimapäivistä vastaava aluepäällikkö Ilpo Koponen kertoo.

Koposen mukaan koulun piha on keskeinen paikka lapsen elämässä, josta saa riittävästi monipuolisia ja liikuntaan innostavia virikkeitä. Hän iloitsee Suomen Urheiluliiton monivuotisesta yhteistyötä Elovenan kanssa, sillä se mahdollistaa liikunnallisten iltapäivien toteuttamisen yhdessä paikallisten urheiluseurojen kanssa.

– Tänä vuonna mukaan on valikoitunut monia pienten paikkakuntien kouluja. Niissä Voimapäivästä pääsee nauttimaan koko koulu. Suurissa kouluissa Voimapäiviin osallistuvat pääsääntöisesti 4.-6. luokkien oppilaat.