Lähes 1000 ihmistä jammasi Lemun yössä

Leippäjamien suosio yllätti järjestäjät

Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit oli yön viimeinen esiintyjä. Kuva: Antti Piironen.

Maskun Lemussa järjestettiin lauantaina sekä perinteiset Lemust Leippä -markkinat että historian ensimmäiset Leippäjamit. Myöhään yöllä urheilukentällä bailasi lähemmäs 1000 ihmistä Melrosen ja Vicky Rostin tahtiin.

MASKU. Lemun urheilukenttä oli lauantaina 14. syyskuuta tupaten täysi aamusta yön pikkutunneille asti. Päivällä vietettiin perinteisiä Lemust Leippä -markkinoita Maskun kunnan kulttuuritoimen ja paikallisten yhdistysten luotsaamina. Myynnissä oli monenlaista herkkua Lemun leivästä hattaraan. Lisäksi ohjelmassa oli muun muassa sienineuvontaa, poniratsastusta, kasvomaalausta, ammuntaa ja olipa paikalle saatu yksi huvipuistolaitekin.

Taikuri Marcus Alexander hämmästytti tempuillaan.

Lavalla nähtiin Taikuri Marcus Alexander ja Lauluryhmä Poptetti. Sisällä juuri 50 vuotta täyttäneessä urheilutalossa oli muun muassa Maskun nuorisovaltuuston järjestämää sumopainia ja kirjaston poistokirjamyynti.

Markkinoiden aikana palkittiin myös kirjaston kesälukikisan voittajat. Luettujen kirjojen määrä lähes tuplaantui. Kampanjan aikana luettiin tai kuunneltiin huikeat 2318 kirjaa.

Leippäjamit oli menestys

Heti markkinoiden perään urheilukentällä alkoi historian ensimmäiset, mutta tuskin viimeiset Leippäjamit, joiden aikana lavalle nousivat Kengurumeininki, PastoriPike, Melrose, Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit sekä yllätysesiintyjä Hurjan pojan koti.

Leippäjamit aloitti lastenbändi Kengurumeininki.

Kaikki meni tosi hyvin. Ihmisiä oli huikea määrä. Yksi pieni korahdus tuli vettä illan aikana, mutta muuten säästyttiin kuivina. Yhtään järjestyshäiriötä ei ollut ja ihmiset olivat tosi iloisia. Kaikki löysivät joukosta tuttuja ja kiittelivät kovasti meitä järjestäjiä, kertoo Maskun Jammaajien puheenjohtaja Krista Saarinen.

Yöllä, kun keikat oli ohi, lämpöasteita oli enää neljä, mutta tunnelma pysyi lämpimänä.

Kaikesta jäi kyllä tosi hyvä mieli. Sunnuntaina vielä todella moni lemulainen tuli auttamaan siivoamisessa. Tämä ylitti kyllä kaikki odotukset, Saarinen kiittelee.

Lisää jammaajia haussa

Leippäjamit järjesti tammikuussa perustettu yhdistys Maskun Jammaajat ry. Yhdistykseen kuuluu kolme pariskuntaa: Krista ja Rami Saarinen, Kikka Salo-Saarinen ja Tero Saarinen sekä Susan Jalonen ja Antti Piironen.

Tämä oli niin iso puristus, että ensi vuodeksi meidän on pakko saada lisää jäseniä, jotta saadaan tapahtuma järjestettyä uudelleen, Saarinen toteaa. Tahtoa kyllä riittää ja tilaustakin näytti olevan.

Janica Vilen

Kuvatunnelmia markkinoilta: