Pentti-Oskari Kangas palkittiin Naantalin syntymäpäivänä

Vallis Gratiae -yhdistyksen valinta tämänvuotisen palkinnon saajaksi oli Pentti-Oskari Kangas.

Vallis Gratiae -palkinto jaettiin vuosikausia ihmisiä palvelleelle ja hauskuuttaneelle monitoimimiehelle.

NAANTALI. Naantali-päivää vietettiin 23. elokuuta. Kyseessä oli Naantalin 576. syntymäpäivä. Kuuluisa Naantali aurinko ei tänä vuonna juurikaan Naantalin syntymäpäivää läsnäolollaan kunnioittanut, mutta ajoittaisesta sateesta huolimatta Kirkkopuistoon kerääntyi naantalilaisia seuraamaan Naantali-Päivän ohjelmaa.

Juhlapäivää vietettiin tutusti Kirkkopuiston Puistojuhlassa, jossa ohjelmassa oli muun muassa musiikkia, stand up -komiikkaa ja kotipihakilpailun palkintojen jako.

Juhla huipentui odotettuun, vuosittaiseen Vallis Gratiae -palkinnon paljastukseen. Arvostetun palkinnon saaja oli tänä vuonna vuosikausia varsinaissuomalaisille ihmisille elämyksiä tuottanut Pentti-Oskari Kangas.

Kangas on suurimmalle osalle suomalaisista tuttu 7 Seinähullua Veljestä -huumoriorkesterin keulahahmona. Varsinais-Suomessa ihmiset tuntevat hänet höyrylaiva s/s Ukkopekan kapteenina ja Vaakahuoneen paviljongin, nyt jo entisenä, omistajana. Naantalilaisille Kangas on ennen muuta Rymättylässä sijaitsevan virkistys-, kokous- ja majoitustila Herrankukkaron isäntä.

Kangas muistutti kiitospuheessaan, miten tärkeää on heittäytyä rohkeasti uusiin haasteisiin – ilman pelkoja ja itsensä likoon laittaen. Kangas kuvailee omaa asennettaan hauskasti.

– Itsekritiikin puute on iso tekijä siihen, että olen nyt tässä, nauratti Kangas naantalilaisia.

Tunnustuksen perusteluissa kiitettiin Pentti-Oskari Kankaan aktiivista kehitystyötä Naantalin saaristomatkailun hyväksi. Kangas on jo aikaisemmin saanut työstään useita huomionosoituksia. Naantalin Unikeoksi hänet valittiin jo vuonna 1989 ja Suomen matkailuhenkilöksi vuonna 2000.

Musiikista Naantali-Päivän juhlassa vastasivat nuoret miehet – akustinen folktrio Poja!, sekä rock-henkinen Free Cell.

Akustinen folktrio Poja! viihdytti yleisöä Kirkkopuistossa Naantali-Päivän juhlassa.

Marko Vuosjoki