Paimion yrityskentällä tapahtuu paljon – Sauvossakin aktiivista toimintaa

Valtakunnallista yrittäjän päivää vietetään tänään

YksYkkösen yritysalue valmistuu Paimioon.

Tänään vietetään valtakunnallista yrittäjän päivää. Paimion metsästysmajalla kaupungin edustajat ja yrittäjät verkostoituvat yhteisen juhlan lomassa. Sauvon Yrittäjät puolestaan kahvittavat ihmisiä Mansikassa kello 15 alkaen. Munkkikahvit on luvassa 50 ensimmäiselle vieraalle.

YRITTÄJYYS. Paimion yrityskentällä tapahtuu tällä hetkellä paljon. Paimion Yrittäjien puheenjohtaja Salla Axelin on kehityksestä mielissään.

Paimioon on tulossa kaksi uutta yritysaluetta, joista toinen on jo valmistumassa ja toinen vasta alkutekijöissä. YksYkkösen yritysalue valmistuu Nesteen liittymän läheisyyteen. Se tulee olemaan kiinni sekä moottoritiessä että 110-tiessä, joka on eteläisen Suomen merkittävin reitti erityiskuljetuksille. Siellä on kunnallistekniikka kohta valmis ja pian päästään hieromaan tonttikauppoja. Kiinnostus on ollut suurempaa kuin koskaan ennen, Axelin kertoo.

YksYkkösen yritysalueelle kaavaillaan kiertotaloutta hyödyntäviä yrityksiä.

Ajatuksena on, että toisen yrityksen jäte voisi olla toisen yrityksen raaka-ainetta. Havittelemme sinne energialaitosta, joka voisi valmistaa biopolttoainetta muiden yritysten jätteistä käyttöön raskaalle liikenteelle, Axelin selventää.

Toinen uusi yritysalue on tulossa YksYkkösen läheisyyteen.

Se taas on yksityisomistuksessa oleva alue, joka on vasta alkutekijöissä. Nyt on siis tulossa todella paljon tilaa uusille yrityksille. Se on mahtavaa, kehuu Axelin.

11.9. tapahtuu kaupungintalolla

Paimion Yrittäjien puheenjohtaja Salla Axelin odottelee jo Paimioon uusia yrityksiä.

Uusien yritystonttien lisäksi yrityskentällä on muitakin hyviä uutisia.

Paimion Kehitys Oy on perustettu ja Sun Paimio -projektia on tehty nyt vuoden verran. Sitä esitellään kuntalaisille keskiviikkona 11. syyskuuta kello 18 Paimion kaupungintalolla. Sinne kannattaa tulla kuulemaan uusista asioista. Siellä myös esitetään ensi kerran Paimion neljä uutta mainosvideota, jotka ovat varmasti näkemisen arvoisia, Axelin lupaa.

Tapahtumassa jaetaan myös uusia Paimio-avaimia, joita aletaan tästä lähin myöntää vuosittain aktiivisille kuntalaisille, jotka omalla toiminnallaan kasvattavat yhteishenkeä, viihtyvyyttä ja sitä kautta koko kaupungin elinvoimaa.

Usein, kun puhutaan elinvoimasta, ajatellaan pelkkää yrittäjyyttä. Mutta sehän on paljon muutakin. Elinvoimainen kaupunki on sellainen, jossa tapahtuu paljon. Paimio-avaimet myöntää raati, mutta ehdotukset tulevat kaupunkilaisilta. Nyt ehtii vielä antaa oman ehdotuksensa yrittäjille, Axelin sanoo.

Elinkeinojohtaja halutaan ehdottomasti pitää

Axelin uskoo, että Paimiossa tapahtuu nyt erityisen paljon siksi, että kaupungissa on ollut kaksi ja puoli vuotta oma elinkeinojohtaja Mika Ingi.

Se pesti on määräaikainen ja loppuu toukokuussa. Tällä hetkellä meidän yrittäjien suurin agenda on vaikuttaa siihen, että pestiä jatketaan. Sitä ei saa missään nimessä päästää katkolle, Axelin linjaa.

Sauvossa yrittäjät verkostoituneet hyvin

Sauvossa tarjotaan yrittäjän päivänä munkkikahvit kuntalaisille. Sauvon Yrittäjien puheenjohtaja Sanna Katajainen kertoo, että Sauvon asukkaista huikeat 10 % on yrittäjiä.

Meillä on myös todella hyvä järjestäytymisaste, hän kiittelee.

Sauvon Yrittäjät ovat aktiivisesti mukana kunnan tapahtumissa ja päätöksenteossa.

Seuraavaksi olemme järjestämässä Syysjuoksuja Sauvossa 14. syyskuuta yhdessä Sauvon Urheilijoiden kanssa, Katajainen kertoo esimerkkinä.

Pienen kunnan etu on se, että kaikki tuntevat toisensa. Täällä ei ole mitään kynnystä lähteä hoitamaan asioita. Valtuutettujakin voi napata hihasta vaikka kaupan kassajonossa, hän naurahtaa.

Helpotusta työllistämiseen

Valtakunnallisesti Suomen Yrittäjät ovat vastikään saavuttaneet isoja voittoja: Vuoden alusta voimaan astunut sairausvakuutuslain muutos lyhensi yrittäjän sairauspäivärahan omavastuuaikaa neljästä päivästä yhteen päivään. Lisäksi yrittäjien puolisoiden työttömyysturva parani.

Tällä hetkellä valtakunnallisesti tavoitellaan muun muassa palkkaamista helpottavia toimenpiteitä. Erityisesti ensimmäisen työntekijän palkkaaminen aiheuttaa yrittäjille harmaita hiuksia laajalla rintamalla.

Janica Vilen