Naantalin ykkösluokkalaiset ja saariston eskarilaiset saavat lahjaksi heijastinliivit

Naantalin heijastintempaus
Naantalilaiset yrittäjät sekä kaupungin liikuntapalvelut kävivät keskiviikkona 18.9. lahjoittamassa Kuparivuoren koulun ykkösluokkalaisille heijastinliivit. Kuvassa Forsportin Toni Forsblom, JT Tukipalveluiden Jussi Tähti, Neste Naantalin Matti Tikkanen, Naantalin Rakennuspuun Mikko Hongisto sekä Naantalin kaupungin liikuntapalveluiden Maija Puolakanaho. Kuva: Naantalin kaupunki.

NAANTALI. Naantalilaiset ensimmäisen luokan oppilaat sekä saaristoalueiden esikoulun oppilaat saavat tänä syksynä lahjaksi heijastinliivit naantalilaisilta yrittäjiltä sekä kaupungin liikuntapalveluilta. Tempaus aloitettiin keskiviikkona 18. syyskuuta Kuparivuoren koululla, jossa yrittäjät kävivät luovuttamassa ensimmäiset heijastinliivit ykkösluokkalaisille.

Heijastinliivit lahjoittivat JT Tukipalvelut, Naantalin Rakennuspuu Oy, Forsport, Neste Naantali ja Naantalin Metsätähti sekä Naantalin kaupungin liikuntapalvelut. Ensimmäisen luokan oppilaita on yhteensä 173 ja esikoulun oppilaita saaristossa yhteensä 41.

Idea heijastinliivien lahjoittamiseen lähti JT Tukipalveluiden yrittäjä Jussi Tähdeltä. Rymättylässä asuva yrittäjä huomasi, kuinka hankalaa lasten havaitseminen syksyn pimenevissä säissä on.

– Huoli lasten turvallisuudesta on ihan oikea. Edelleenkin on paljon lapsia liikenteessä, joilla ei ole heijastimia tai esimerkiksi polkupyörässä valoa, sanoo Forsportin yrittäjä ja Naantalin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Toni Forsblom.

Lahjoituksen tarkoituksena on muistuttaa turvallisuudesta ja heijastimien tärkeydestä koko perhettä. Kouluvierailun yhteydessä yrittäjät ohjeistivat ykkösluokkalaisia heijastinliivien käyttöön. Samalla he toivovat, että vanhemmat huolehtisivat, että lapset muistavat laittaa liivit päälleen.

– Katso, että lapsesi näkyy, tiivistää viestin Jussi Tähti.

– Toivomme, että tämän myötä myös vanhemmat muistaisivat heijastimien käytön. Iltasaikaan saa olla ihan sydän syrjällään, kun autolla liikkuu esimerkiksi juuri Rymättylässä. Aikuisistakin harvalla on heijastimet, sanoo kaupungin liikuntapalveluiden Maija Puolakanaho.

Yrittäjät myös toivovat, että lahjoitus voisi kannustaa muitakin yrittäjiä vastaaviin tempauksiin, esimerkiksi juuri lasten turvallisuuden parantamiseen liittyen.

Naantalin kaupungin sivistystoimenjohtaja Kimmo Kuusimäki kiittää yrittäjiä tärkeästä lahjoituksesta.

– Olemme erinomaisen iloisia siitä, että naantalilaiset yrittäjät ovat aktiivisia ja tekevät hyvää kaupunkilaisten eteen, Kuusimäki sanoo.