Naantali uudistaa henkilöstöohjelmansa

Pikapalkitsemiseen ja kehittämispalkintoihin 23 000 euroa

NAANTALI. Naantalin kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina 16. syyskuuta henkilöstöohjelman vuosille 2020–2021. Uuden ohjelman myötä kaupungissa otetaan käyttöön pikapalkitseminen ja kehittämispalkinnot, joiden avulla halutaan sekä palkita henkilöstöä, että kannustaa työn kehittämiseen.

Pikapalkitsemisella on jatkossa tarkoitus nostaa esiin yksilöt ja työyhteisöt, jotka ovat huomattavasti esimerkiksi parantaneet asiakaspalvelua, joustaneet työnantajan eduksi tai tuottaneet hyvinvointia kuntalaisille. Pikapalkitsemisella halutaan nopeasti osoittaa työnantajan kiitos tehdystä työstä.

Pitkäjänteisemmästä kehittämisestä palkitaan yksilöitä ja työyhteisöjä esimerkiksi silloin, kun heidän ideoillaan on saatu kevennettyä työtapoja, prosesseja, vähennettyä turhaa työtä tai tuotettu kustannustehokkuutta. Palkitsemiseen voi johtaa myös tunnistamattomien riskien havaitseminen ja riskien saaminen haltuun. Kehittämisen palkinnot luovutetaan jatkossa kaupungin jokavuotisessa kunniamerkkitilaisuudessa. Pikapalkitsemiseen ja kehittämispalkintoihin on tarkoitus varata vuodelle 2020 yhteensä 23 000 euroa.

Uuden henkilöstöohjelman myötä henkilöstö saa käyttöönsä pitkään toivotut kulttuuri-ja liikuntaedut kulttuuri- ja liikuntasetelien muodossa. Myös työterveyshuollon ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin suunnitellaan vahvempia palveluprosesseja.

Aiemmat hyväksi todetut käytännöt jatkuvat uuden henkilöstöohjelman myötä. Jatkossa uusi henkilöstöjaos koordinoi muun muassa henkilöstötapahtumia, joilla tuetaan kaupungin henkilöstön vahvaa yhteisöllisyyttä.

Uudistuksen tavoitteena on rakentaa henkilöstöpolitiikkaa, joka tukee vahvemmin koko henkilöstön työssäjaksamista ja sitoutumista haasteellisessa työmarkkinatilanteessa.