Mikkelinpäivän konsertti tuo Kohtaamisia Raision kirkkoon

Selloduo Varonen ja Perhekvartetti konsertoivat Mikkelinpäivän iltana Raision kirkossa.

MUSIIKKI. Selloduo Varonen ja Perhekvartetti esiintyvät sunnuntaina 29. syyskuuta kello 18 Mikkelinpäivän konsertissa Raision kirkossa. Konsertti on saanut teemakseen ”Kohtaamisia”. Ohjelmassa on raikkaita klassisia ja hengellisiä säveliä kahden sellon, viulun ja oboen voimin. Säveltäjänimiä ovat G. F. Händel, F. Couperin, F. Schubert ja C. Franck. Lisäksi kuullaan hengellisiä ja kansansävelmiä Suomesta ja Unkarista.

Selloduo Varonen esiintyi ensimmäisen kerran kesällä 2000 Suomen suurlähetystön järjestämässä konsertissa Budapestissa. Satojen kotimaisten konserttien lisäksi duo on esiintynyt Tsekissä, Unkarissa, Espanjassa, Ruotsissa, Virossa ja Senegalissa. Varoset ovat duona julkaisseet 4 CD-levyä ja heillä on ollut radio- ja TV-esiintymisiä Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa. Kesäkuussa 2018 ilmestyi CD-levy ”Yhteistä tietä”, joka on yhteislevy Jaakko Löytyn kanssa.

Duossa soittavat Olli ja Anna-Maaria Varonen. Olli opiskeli Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla Seppo Kimasen ja Seppo Laamasen johdolla sekä Géza ja Csaba Szilvayn johtamassa Helsingin Juniorjousissa. Budapestin Liszt-akatemiassa Olli opiskeli 1984-1988 prof. Ede Bandan johdolla, suorittaen diplomikonserttinsa korkeimmalla arvosanalla. Anna-Maaria puolestaan valmistui sellonsoiton opettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta keväällä 2002. Hän jatkoi sellonsoiton opintojaan Budapestin Liszt-Akatemiassa prof. László Mezön oppilaana ja kamarimusiikin opintoja prof. János Devichin johdolla.

Perhekvartetti Varonen on esiintynyt kotimaassa jo lukuisia kertoja ja sen ensimmäinen ulkomainen esiintyminen toteutui Tukholmassa kesäkuussa 2018. Tuolloin kvartetti esiintyi myös haastatteluohjelmassa Ruotsin Yleisradiossa. Ollin ja Anna-Maarian lisäksi perhekvartetissa soittavat Anni-Elina (s.2006), joka opiskelee oboensoittoa Radion sinfoniaorkesterin oboistin, Sanna Niemikunnaksen johdolla sekä soittaa Helena Sinisalon johtamassa  puhallinorkesterissa sekä Elli-Aliisa (s. 2008), joka opiskelee viulunsoittoa Heidi Vikstenin johdolla sekä soittaa Jukka Rantamäen johtamassa orkesterissa. Opinahjonaan Annilla ja Ellillä on Itä-Helsingin musiikkiopisto.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma on viiden euron hintainen.