Mainosvideoilla uutta nostetta Paimioon

Vasemmalla Paimion Kesäteatterista tuttu kasvo Merita Seppälä käy yhdessä videossa läpi paimiolaisia ruokapaikkoja ”vähän vaiheessa” ja saa tuntea, miten värit palaavat maailman hyvän ruuan myötä. Paimion kaupungin työntekijät Oskari Summanen ja Virpi Lindvall puolestaan tähdittävät paimiolaisia urheiluharrastuksia esittelevää videota. Kuvat: Kari Paananen Tuontantominuutit.

Sun Paimio -päivässä jaettiin Paimion avaimet, julkistettiin Paimion uudet mainosvideot ja valotettiin kaupungin tulevaisuuden suunnitelmia. Tapahtumaan saapui 180 ihmistä.

PAIMIO. Paimion kaupungintalolla jaettiin keskiviikkona 11. syyskuuta 16 ensimmäistä Paimion avainta. Paimion avain on uusi palkinto, joka jaetaan Paimion elinvoimaan positiivisesti vaikuttaneille ihmisille, yrityksille tai yhdistyksille.

Avaimet jakoi Paimion Yrittäjien puheenjohtaja Salla Axelin.

Kaupunki tekee organisaationa elinvoimaa lisääviä asioita, mutta kaupunki ei ole pelkkä organisaatio, vaan kaikki kaupunkilaiset. Palkituissa on yksityishenkilöitä, yhdistyksiä ja yrityksiä, jotka kaikki luovat meille tänne sitä elinvoimaa, jonka ansiosta meillä on vireä ja viihtyisä kaupunki, jossa on kiva olla, Axelin kertoo.

Avain toimii kaulakoruna tai avaimenperänä. Sen on suunnitellut Riina Immaisi ja valmistanut Aleksi Viirilä.

Eli ihka paimiolainen tuote! toteaa Axelin.

Avainten jaosta on tarkoitus tehdä säännöllinen perinne. Lista kaikista palkituista löytyy tämän jutun lopussa.

Mainosvideoilla Paimio tunnetuksi muillekin

Videoita julkistamassa oli lähes kaikki kuvauksiin osallistuneet.

Tilaisuudessa julkistettiin neljä Paimiosta tehtyä mainosvideota, joista yhdessä käydään läpi Paimion urheilupuolen harrastusmahdollisuudet, yhdessä kivijalkaliikkeet, yhdessä kulttuuritarjontaa ja yhdessä ruokapaikkoja.

Videot on toteuttanut Kari Paananen ja Tuotantominuutit.

Mukana on ollut tosi paljon paimiolaisia tekemässä näitä. Heillä on ollut hauskaa ja se näkyy näissä videoissa. Ajatuksena on esittää näitä elokuvateattereissa ympäri tätä aluetta. Nämä varmasti muuttavat ihmisten käsitystä siitä, millainen Paimio on, kertoo Paimion elinkeinojohtaja Mika Ingi.

Elinkeinojohtaja kertoi tilaisuudessa tutkimuksesta, jossa oli vertailtu Suomen seutukaupunkeja, joita ovat kaupungit, jotka ovat seutunsa ja talousalueensa keskuksia tai keskuspareja, mutta eivät ole maakuntien keskuksia. Paimion lisäksi tällaisia kaupunkeja on Suomessa 54.

Paimiolaiset ovat näistä kaupungeista kaikkein haluttomimpia muuttamaan pois omasta kotikaupungistaan. Paimiolaiset siis itse tietävät, miten hyvä täällä on asua, mutta Paimion ulkopuolella sitä ei tiedetä, Ingi sanoo. Mainosvideoiden on tarkoitus saada muutkin tietoisiksi Paimion parhaista puolista.

Sun Paimio -sivusto on auki

Sun Paimio -tapahtuma toi kaupungintalolle 180 ihmistä.

Mainosvideot ja Paimion avaimet on keksitty osana Sun Paimio -projektia, jolla on niin ikään tarkoitus tehdä näkyväksi Paimion elinvoimaa ja luoda sitä lisää. Hiljattain julkaistu Sun Paimio -nettisivusto esittelee paimiolaisia palveluita. Sivusto päivittyy edelleen koko ajan ja tavoitteena on saada se valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

Sieltä voi katsoa, mitä Paimiossa on ja myös mitä Paimiosta puuttuu. Kun näkee, mitä palveluita puuttuu, kannattaa iskeä juuri siihen, Ingi vinkkaa.

Paimion Leijonienluola järjestetään taas 14. marraskuuta. Silloin kaupungintalolle kokoontuu joukko sijoittajia, joiden kanssa voi neuvotella yritysideansa rahoittamisesta.

Sähkömuseosta Turun seudun Heureka

Paimion Sähkömuseon varalle on suuria suunnitelmia.

Mika Ingin mukaan kivijalkakaupoilla on Paimiossa suuret vaikeudet, kuten muuallakin Suomessa. Paimiossa on väkeä vajaat 11 000 ja on laskettu, että liiketoiminta tarvitsee elääkseen noin 25 000 ihmisen väestöpohjan.

Siksi ajattelimme tuoda niitä ihmisiä tänne lisää, Ingi toteaa.

Sen lisäksi, että kaupunki haalii lisää asukkaita, myös matkailijat kartuttavat paikallisten yritysten kassoja.

Tehdään meidän Sähkömuseosta Turun seudun Heureka, eli aivojen toimintapuisto!

Ajatuksena on uudistaa museonäytely ja tuoda sen rinnalle peli, joka julkaistaan loppuvuonna.

Siinä etsitään sähköauton osia, joita saa juuri näistä kivijalkaliikkeistä, Ingi kertoo.

Virtualisointiin ja lisätyn todellisuuden toteutukseen etsitään parhaillaan rahoitusta Turun AMK:n kanssa.

Janica Vilen

 

Paimion avaimet

Anna Alastalo ja Riina Immaisi: Tehokaksikko Paimion lähiruokarengas-Rekon takaa. Paimiossa ja ihan lähellä kasvaa valtava määrä laadukasta ruokaa. Tällaisten puuhaihmisten voimin juttu lähiruoan ympärillä sen kuin kasvaa!

Ulla-Maija Alitalo: Pitkänlinjan paimiolainen tehopakkaus, joka sai aikaan paljon vuosina 2013–2014 toimiessaan Paimion Yrittäjien puheenjohtajana. Myös jo perinteisissä Paimion Kaupungin joulumarkkinoissa oli aikanaan Ulla-Maija alkuun panevana voimana.

Ansion Sementtivalimo Oy: Tänä vuonna 70-vuotissynttäreitä viettävä perheyritys, jonka kasvua ei ole lähestynyt eläkeikä hillinnyt. Kun yritys työllistää yli sata henkilöä, sillä on merkitystä todella monen perheen elämään.

Irmelin Isokoski: Aikuisten Olohuoneen voimanainen, joka on saanut aikaan ison aikuisten ihmisten verkoston, jossa tapahtuu monenlaista, koetaan yhdessä erilaisia retkiä ja keskusteluita ja löydetään ystäviä.

Jokelan Koulun vanhempainyhdistys: Aktiivinen yhdistys, joka on monessa mukana, mm. järjestäen teatteriesityksiä, musiikkia aikuisille, discoja lapsille. On mahdollistamassa
myös hyväntekeväisyyskeräyksiä.

Teija Ketola: Rohkeuden ja periksiantamattomuuden esimerkki. Eläkeputken haikailun sijaan tämä nainen perusti kaupunkiimme paljon kaivatun kenkäkaupan. Somessa Teija on erinomainen keskusteluiden aloittaja, joka saa aikaan virkeää keskustelua eri aiheista.

Kunnallislehti: Ajassa mukana vireästi elävä paikallislehti, joka mahdollistaa valtavan määrän kaupunkimme elinvoimaan liittyvää viestintää. Lehti lähtee innolla mukaan erilaisiin projekteihin ja järjestää myös itse tempauksia.

Juha Käkönen: Juha on Kairankulman omistajana ollut pienyrittäjien ideoiden tukena ja mahdollistanut muutoksia sekä Kairankulmassa että sen viereisessä kiinteistössä. Juhan toimesta myös Paimion asuntovalikoima on kasvanut upeilla paritaloilla Oinilassa.

Laura Niskanen ja Tiina Virtanen: Touhunaiset useiden pop up -tapahtumien takana. He ovat järjestäneet kaupunkilaisille pitkin vuotta ilahduttavia, sympaattisia ja yllättäviä pop up -tapahtumia, kuten Cafe Omppula ja Tallin joulupuoti.

Merita Seppälä: Tunteja laskematon kulttuurin ja erityisesti teatterin moniosaaja. Merita mahdollistaa kerta toisensa jälkeen isoille yleisöille elämyksiä ollessaan itse lavalla tai missä tahansa kohtaa isoja ja pieniä projekteja.

Sportia Santala: Yritys, jonka palvelun korkeaan laatuun voi luottaa. Liike taatusti yllättää ensikertalaisen valikoimallaan ja yllättää ja pelastaa se vanhan tutunkin asiakkaan. Santala on myös aktiivisesti mukana ja tekijänä siellä, missä tapahtuu.

Sukselan Kyläyhdistys: Yhdistys pitää yllä vireää kylätoimintaa ja markkinaperinnettä. Komeasta kyläkoulusta huolehtiminen on aikaansaannos, josta me kaikki pääsemme nauttimaan tarvitessamme kodikasta juhla-, kokous- tai tapahtumatilaa.

Teemu Taskinen: Teemu on Paimion Hakan aina positiivinen ja väsymätön urheilun ammattilainen, joka tekee valtavan työn huolehtiessaan pelaajista. Hän saa harjoituksillaan ja valmennusotteellaan paikkakunnalla asuvat ja jo pois muuttaneetkin pelaajat palaamaan yhteen.

Katja Tiittanen: Ihailtava ja monipuolinen talkoolainen. Katja on mm. Paimion Pesiksen perustajia ja seuran isoimpia voimavaroja. Hän on Kriivarin koulun vanhempainyhdistyksen monien tapahtumien organisaattori ja kesäteatterin puffetin ahkera talkoolainen.