Liedon Pallo kovassa nosteessa

Seurapäivässä hemmoteltiin kannattajia näyttävillä hattutempuilla

Liedon Pallo
Liedon Pallon puheenjohtaja Tero Karinti palkitsi Veera Raikon naisten joukkueen kauden parhaana pelaajana. Paras pelaaja valittiin äänestyksellä, johon osallistuivat yleisö, pelaajat ja valmentajat. Kuvat: MARKO VUOSJOKI.

Lauantaina 14.9. järjestetyssä seurapäivässä Liedon Pallon naiset kaatoi Turun Pyrkivät 8–0 ja miehet Uudenkaupungin Pallokerhon 5–0. Molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet nousunsa. Naiset pelaavat ensi kaudella Kolmosta, miehet Nelosta.

LIETO. Läntisen Suomen valtavien jalkapallojättiläisten, kuten Turun Palloseuran ja FC Interin, vanavedessä kulkee jatkuvasti jäsenmääräänsä laajentava Liedon Pallo. Koko toimintaansa – niin edustusfutista kuin junnupeliäkin – kehittävä seura juhli menestyskauttaan lauantaina 14. syyskuuta seurapäivän merkeissä.

Kausi on ollut lietolaiselle jalkapallolle suurta juhlaa. Kauden aluksi seurassa, joka tunnetaan suurista harrastajamääristään, erityisesti junioripuolella, päätettiin tehdä entistä kovempia satsauksia myös edustusjoukkueiden menestymiseksi.

Liedon Pallo
Seuran toiminnanjohtajana tammikuusta lähtien toiminut Kimmo Muttilainen osallistuu seuran toimintaan laajalla sektorilla. Lauantain kotiotteluiden aikana mies oli ottelukuuluttajana.

– Kausi on ollut erittäin onnistunut. Sekä naiset että miehet ovat varmistaneet sarjanousunsa, vaikka pelejä on vielä jäljellä. Naiset ovat voittaneet kaikki ottelunsa, ja miehetkin ovat ilman tappioita, iloitsee seuran toiminnanjohtaja Kimmo Muttilainen seurapäivän tiimellyksessä.

Liedon Pallon miesten joukkue palaa yhden kauden mittaisen Vitos-visiitin jälkeen takaisin Neloseen ja naiset nousevat Nelosesta Kolmoseen.

– Pyrimme koko ajan kehittämään toimintaamme kaikilla osa-alueilla. Seurajohto oli yhtä mieltä siitä, että toiminnan kokonaiskuvan kannalta edustusjoukkueiden on syytä olla mahdollisimman korkealla sarjatasolla, kertaa Muttilainen tehtyjä – ja toteutuneita – linjauksia.

Toiminnanjohtaja ja valmennuskoordinaattori päätoimisina työntekijöinä

Liedon Pallossa on yli 600 jäsentä ja seura on näin ollen Länsi-Suomen alueen seitsemänneksi suurin jalkapalloseura.

Valtavan suuren jäsenmäärän ja joukkuemäärän vuoksi seura on pyrkinyt määrätietoisesti kehittämään toimintaansa ammattimaisempaan suuntaan. Kimmo Muttilainen aloitti tammikuussa seuran toiminnanjohtajana ja sai seuraa palkolliseen kaartiin, kun seura palkkasi OKM:n tuen avittamana valmennuskoordinaattorikseen Sauli Maunun.

– Vaikka me Kimmon kanssa pyöritämme toimintaa kokopäiväisinä työntekijöinä, pitää muistaa, että seuratoiminnan kivijalka muodostuu vapaaehtoisista. Ilman heitä näin suuren seuran kehittäminen olisi täysin mahdotonta, kiittelee Maunu seuran laajaa vapaaehtoisjoukkiota.

Edustusjoukkueet jatkoivat voittokulkuaan
Liedon Pallo
Liedon Pallon naisten joukkue on varmistanut sarjanousunsa Kolmoseen. Kauden 16:sta ottelusta on yhtä monta voittoa.

Seurapäivän kohokohtina sekä naiset että miehet pelasivat kotikentällään voitokkaat ottelut. Naiset peittosivat Turun Pyrkivän peräti 8–0 ja miehetkin ottivat suurinumeroisen voiton Uudenkaupungin Pallokerhosta maalein 5–0.

Otteluiden jälkeen julkistettiin myös joukkueiden kauden parhaat pelaajat, jotka valittiin yleisön, pelaajien ja valmentajien äänestyksen perusteella.

Miesten kauden pelaajaksi valittiin Niko Vello ja naisten parhaaksi Veera Raiko. Hauska yhteensattuma oli, että pelaajat eivät itse tienneet ennen pelejä, ketkä on valittu – mutta siitä huolimatta sekä Vello että Raiko alleviivasivat valintaansa tekemällä seurapäivän kotiotteluissa hattutempun!

Veera Raiko oli valinnastaan jopa hieman yllättynyt.

– Koko joukkue on pelannut niin hyvin, että mielestäni kenet tahansa olisi voinut valita parhaaksi. Minä olen tehnyt eniten maaleja, mutta maalintekoon tarvitaan aina koko joukkueen tukea, miettii Veera Raiko.

Parhaiden pelaajien arvokkaat palkinnot Liedon Pallolle lahjoitti Kultaviljaset Oy.

Seurapäivän jälkeen on ollut molemmilla edareilla yhdet ottelut ja edelleen naisilla pelkkiä voittoja 17 ottelusta. Paikallispelin voittaneen miesten edustusjoukkueen saldo on yhä tappioton.

Marko Vuosjoki

 

 

Juttua on täsmennetty 25.9. kello 11 Liedon Pallon jäsenmäärän, Sauli Maunun palkkaamisen ja edarijoukkueiden osalta.