Laitilan kulttuurisihteeri Jukka Vehmas sai juhlamitalin työstään museoalan hyväksi

LAITILA. Laitilan kulttuurisihteeri Jukka Vehmakselle on myönnetty Turun kaupungin historiallisen museon juhlamitali toiminnastaan museoalan hyväksi. Mitali luovutettiin hänelle keskiviikkona 25. syyskuuta Turun Brinkkalassa.

Jukka Vehmas on tehnyt elämäntyönsä laitilalaisen ja vakkasuomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa. Jukka Vehmaksen toiminta niin virkatyössä kuin vapaa-ajalla ulottuu useille kulttuurin saroille museoista teatteriin ja rakennusperintöön. Varsinaisen museo- ja kulttuuriperintötyön lisäksi hän pyrkii tekemään tunnetuksi Laitilan historiaa ja paikallisidentiteettiä mm. teatteritoiminnassa, valintaa perustellaan.

Mitalit myöntää Turun kaupungin kulttuurilautakunta Turun museopalveluiden esityksestä. Juhlamitaleja on myönnetty vuodesta 1981 alkaen, jolloin Turun kaupungin historiallisen museon (nykyään Turun museokeskus) vietti 100-vuotisjuhlaansa. Tuolloin tehtyjen sääntöjen mukaan Turun kaupungin historiallisen museon juhlamitali voidaan antaa ”tunnustukseksi yhteisölle tai yksityishenkilölle ansiokkaasta toiminnasta Turun maakuntamuseon tai museoalan hyväksi”.

Museon perinteisin ja syvimmälle ytimeen menevä tehtävä on historian ja kulttuuriperinnön tallentaminen, tutkiminen ja esittäminen. Museokeskuksen osalta tämä tehtävä kattaa ajallisesti poikkeuksellisen mittavan aikajakson ja alueellisesti koko Varsinais-Suomen, taustoittaa vs. museopalvelujohtaja Kimmo Levä.

Tehtävä on niin mittava, ettei meillä merkittävistä resursseistamme huolimatta ole mahdollisuutta hoitaa sitä kelvollisesti ilman yksittäisten henkilöiden ja yhteisöjen osallistumista työhömme, Levä jatkaa.

Jukka Vehmaksen haastattelu ilmestyy Seutusanomat Vakka -lehdessä 3.10.