Kukkakauppa Katariina juhli 40-vuotistaivaltaan avajaisten merkeissä

Kukkakauppa Katariina 40 vuotta
Kukkakauppa Katariinan yrittäjä Anni Hämäläinen on panostanut uudistetussa liiketilassa esillepanoon.

Remontin läpikäynyt Kukkakauppa Katariina juhlisti lauantaina 28.9. samalla nelikymppisiään sekä uudistetun liiketilan avajaisia. Vuoden verran kukkakauppiaana toiminut Anni Hämäläinen toi oman kädenjälkensä näkyviin ilmeeltään freesatussa myymälässä.

YRITYSUUTISET. Kaarinan keskustassa sijaitsevan Katariina Flower Shop – Kukkakauppa Katariinan remontin jälkeisiä avajaisia vietettiin lauantaina 28. syyskuuta. Seremoniamestarina juhlallisuuksissa hääri marraskuussa vuoden verran kukkakaupan yrittäjänä toiminut Anni Hämäläinen.
– Liiketilan ilmeen päivittäminen tähän päivään ja oman näköiseksi oli ollut mielessäni jo pitkään. Remontin ja uusien avajaisten ajankohta sopi mainiosti tähän syksyyn, sillä kukkakaupan perustamisesta tulee kuluneeksi 40 vuotta, Hämäläinen kertoo.

Kukkakauppa Katariinan perusti 4.12.1979 Merja Kantalainen äitinsä Lahja Arisuon kanssa alun perin toiselle puolelle Pyhän Katariinan tietä, josta on nyt purettu rakennuksia. – Nykyisiin tiloihinsa kukkakauppa muutti vuonna 1986, kun nämä talot tähän valmistuivat. Edellinen yrittäjä, Jaana Hirvi-Lahti, pyöritti putiikkia lähemmäs 20 vuoden ajan. Olen siis kukkakaupan historian neljäs yrittäjä, Hämäläinen sanoo.

Hämäläinen pitää kunnia-asiana jatkaa pitkät perinteet Kaarinassa omaavan liikkeen yrittäjänä.
– Olen saanut edeltäjiltäni hyvät opit yrittäjyyteen. Ehdin työskennellä täällä Jaanan alaisuudessa puolentoista vuoden ajan ennen kuin teimme päätöksen vetovastuun siirtämisestä minulle. Kaiken kaikkiaan olen tehnyt töitä alalla kymmenisen vuotta, sillä pääsin työelämään kiinni jo opiskeluaikana.
– Minulla on taustallani Piikkiön Tuorlassa käyty puutarhatalouden perustutkinto, jota täydensin floristin erikoistutkinnolla. Kiinnostus alaan syttyi jo pienenä, kun tykkäsin tehdä kaikenlaista käsilläni erilaisista materiaaleista ja sitoa niittykukkia kimpuiksi. Asiakaspalvelu ja ihmisten parissa työskentely ovat myös asioita, jotka ovat olleet sydäntä lähellä. Yrittäjyyskin on ollut juuri sellaista, millaista kuvittelin sen olevan, lisää Hämäläinen.

Neliöt hyötykäyttöön

Kukkakauppa Katariinaa alettiin remontoida viikko sitten lauantaina ja uudistuneen liiketilan avajaisia vietettiin tasan viikon päästä siitä.
– Kaikki oli sen verran hyvin suunniteltu ja ideoita pitkään kypsytelty, että remontti kävi melko sutjakasti, vaikka pistimmekin vaihtoon oikeastaan kaiken muun paitsi lattian, toteaa kauppias hymyillen.

Anni Hämäläinen kertoo, että uudistustyöt tehtiin ennen kaikkea asiakaslähtöisesti ja kukkien ehdoilla tämän päivän trendejä seuraten.
– Lähdin liikkeelle siitä, että esillelaittotasot sijoittuvat ympäri liikettä porrastetusti, jotta saamme kaiken irti noin 40-neliöisistä myymälätiloista. Istumatilaa on tehty asiakkaiden mukavuutta ajatellen.
– Liiketila on selkeä, harmaan, valkoisen ja mustan harmoniset värit tuovat kukat paremmin oikeuksiinsa. Lisäksi myymälästä löytyy pieni ripaus trendikästä vihreän sävyä. Rouheutta tilaan tuovat materiaalit, puu, sementti ja lasi. Miltei kaikki on tehty itse, tasojen rakentamisesta ja sohvan entisöinnistä alkaen, juuri mitään ei tullut tänne valmiina, Hämäläinen esittelee.

Katariina Mäkinen-Önsoy