Koululiikunnan mestaruuskilpailut pidettiin Laitilassa

Kahden seuran yhteisponnistus toi jälleen tulosta

Uudenkaupungin Yhtenäiskoulun Iida Pohjalainen otti kuulantyönnössä hopeaa tuloksella 11,81 metriä.

Jo vuodesta 1946 koululaisia liikuttanut Koululiikuntaliitto ry yhdessä Laitilan Jyskeen, Uudenkaupungin Kenttäkarhujen sekä U:gin ja Laitilan kaupunkien kanssa järjesti koululaisten yleisurheilun mestaruuskilpailut Laitilassa viime viikonloppuna. Sateista huolimatta kilpailut vedettiin kunnialla läpi.

URHEILU. Laitilan keskusurheilukentällä kisattiin viime lauantain ja sunnuntain ajan Koululiikuntaliiton yleisurheilun mestaruuskilpailujen merkeissä.

Vaikka sääolosuhteet, varsinkaan sunnuntaiaamupäivällä, eivät suosineetkaan sateineen koko kaksipäiväistä tapahtumaa, on kilpailujen järjestelytoimikunnan puheenjohtajalla Ilkka Simolalla syytä hymyyn. Järjestelyt sujuivat erinomaisesti.

– Sunnuntaille ennustetut jatkuvat sateet karsivat hieman osallistujamääriä, kun osa kilpailijoista lähti kotiin jo lauantain puolella, eivätkä jääneet toiseen kilpailupäivään, vaikka sen päivänkin lajeihin oli ilmoittauduttu.

– Ensimmäisenä kilpailupäivänä puolestaan näimme pikamatkoilla huippuaikoja, kun tuulet olivat suotuisia juoksijoille, hän sanoo.

Laitilan Jyskeen, Uudenkaupungin Kenttäkarhujen, Laitilan ja Uudenkaupungin kaupunkien, sekä Koululiikuntaliiton yhteinen voimannäyte saa Simolalta myös täydet pisteet yhteistyöstä.

Uudenkaupungin Kenttäkarhujen ja Laitilan Jyskeen viime vuonna yhdessä järjestämät 19- ja 20-vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailut viitoittivat suuntaa sille, että yhteistyössä on voimaa.

Yhdessä tekeminen kahden seuran välillä on arvokas asia, jonka myötä mahdollistuu myös kansallisten kilpailujen järjestäminen.

Toimihenkilöt kaikki paikalla

Kisaorganisaatiolle nämä olivat jo neljännet SM-kilpailut tämän vuosituhannen puolella.

– Tällä kertaa kyseessä oli hieman erilainen haaste. 350 osallistujan käsittäessä sekä harrastusmielessä kisailevia, että valtakunnan kärkikastiin ikäluokassaan kuuluvia nuoria. Kisoissa korostuikin urheilun ilo. Toisaalta nämä kisat antoivat mahdollisuuden näin kauden lopulla tehdä rohkeita lajikokeiluja uusissakin lajeissa, Simola toteaa.

Vaikka sunnuntaina osa kilpailijoista jättikin kelien vuoksi kilpailut sikseen, niin samaa ei kisojen järjestelyorganisaation jäsenistä voinut sanoa.

– Yhtään toimihenkilöä ei jättänyt tälläkään kertaa paikkaansa tyhjäksi, vaan 200 hengen järjestelyorganisaatiossa jokainen henkilö teki osansa, sateistakin huolimatta.

– Molempien seurojen yhdenvertainen talkoilu ja erityisosaamisten sekä vahvuuksien yhdistäminen takasi jokaiselle kilpailujen osa-alueelle seudun osaavimpien tekijöiden panoksen.

Simola haluaa antaa ison kiitoksen myös Laitilan kaupungille sekä Uudenkaupungin kaupungille, jonka kaupunginjohtaja Atso Vainio myös piti kilpailujen avauspuheen.

– Laitilan kaupungin viimevuotinen panostus kentän suorituspaikkoihin yhdessä aiempien investointien kanssa uimahalliin, jäähalliin, monitoimihalliin ja pesäpallon sekä jalkapallon keinonurmiin muodostavat kompaktin paketin niin koululiikunnan kuin seurojenkin tarpeisiin, Simola kiittelee.

Koululiikuntaliiton yleisurheilun mestaruuskilpailujen tulokset löytyvät täältä.

Rainer Tähtinen