Sillan purkutyöt alkavat Kirismäessä

LIIKENNE. Viikonloppuna 24.–25. elokuuta aloitetaan Kirismäessä Turku–Helsinki -moottoritien ylittävän sillan purkutyöt, joiden vuoksi moottoritiellä on käytössä kiertotie Kirismäen eritasoliittymän ramppien kautta.

Siltatyöt pudottavat nopeusrajoituksia Kirismäen sillan kohdalla Turku–Helsinki -moottoritiellä alimmillaan 30 km/h:ssa. Liikennejärjestelyt ovat voimassa lauantai-illasta 24.8. kello 18.00 maanantaiaamuun 26.8. kello 05.00 saakka.

Sillan purkutyöt tehdään kahdessa vaiheessa. Nyt toteutettavassa ensimmäisessä purkuvaiheessa puretaan sillan pohjoinen puolisko. Tälle kohdalle rakennetaan uusi moottoritien ylittävä silta. Vanhan sillan eteläinen puolisko puretaan toisessa vaiheessa vuonna 2020.

Väyläviraston projektipäällikön Juha Sillanpään mukaan liikenne Kirismäen kohdalla tulee hidastumaan ja hetkellisesti moottoritien liikenne joudutaan pysäyttämään. Hän korostaakin alempien nopeuksien, riittävien turvavälien ja joustavan ajotavan merkitystä. Lisäksi alueella liikkuu etenkin purkutöiden aikaan normaalia enemmän työkoneita ja raskasta kalustoa.

– Matkaan on hyvä varata tulevan viikonlopun jälkeen hieman aiempaa enemmän aikaa. Alennetut nopeudet ovat paitsi tienkäyttäjien myös tienrakentajien turva, Sillanpää painottaa.