Ruskon nuorisotalotoiminnot siirtyvät Ruskotalolle ensi viikolla

RUSKO. Ruskon nuorisotalossa on tehty vuoden 2019 investointisuunnitelman mukainen sisäilmaselvitys, jonka myötä rakennuksen kunnosta ja jatkokäytöstä pitää tehdä lisäselvityksiä. Tästä syystä Ruskon kunnanosan nuorisotalotoiminta on päätetty siirtää Ruskotalolle.

Ruskon kunnan hyvinvointijohtaja Anne Taulu kertoo, että Ruskon kunnanosan nuorisotalotoiminta siirtyy tilapäisesti Ruskotalolle ensi viikon aikana.
– Vahdon nuorisotalon toiminta sen sijaan jatkuu tutuissa tiloissaan, Taulu jatkaa.

Ruskon nuorisotalo on kunnan kiinteistöistä vanhin. Se on rakennettu 1930-luvulla. Rakennus on entinen koulurakennus, joka on muutettu nuorisotilaksi vuonna 1987.

– Ruskon nuorisotalon kunto selvitetään muun muassa ilmanvaihdon osalta. Koska rakenteita joudutaan tutkimuksessa rikkomaan, on järkevintä siirtää toiminnat muualle, Ruskon kunnan tekninen johtaja Mika Heinonen sanoo.

Nuorisotalosta ja sen jatkosta tehdään erillinen päätös selvitysten tulosten ratkettua.

– Kiinteistön jatkokäytöstä päättää kunnan päättäjät ja tutkimusten tulokset varmaan vaikuttavat päätöksentekoon. Aikataulu on myös vielä avoin, Heinonen toteaa.

Maunun koulun muutossuunnitelmissa oli otettu jo aiemmin huomioon Ruskon nuorisotalotoiminnan siirto koulukiinteistöön. Selvitystyö sen osalta jatkuu edelleen omana hankkeenaan.

Katariina Mäkinen-Önsoy