Rumpuset iskevät vielä kerran Kerttulassa

LENTOPALLO. Kerttulan lentopallosyksyn avaa näytösottelu, jossa vastakkain ovat lauantaina 31. elokuuta kello 15 alkaen Rumpusten veljesten vanhoista pelikavereista koostuvat joukkueet. Tomi ja Ossi Rumpunen ilmoittivat keväällä lopettavansa aktiiviuransa ja haluavat kiittää kasvattajaseuraansa Raision Loimua järjestämällä yhdessä Raision Loimun junioreiden kanssa all stars -ottelun, jonka tuotot ohjataan suoraan Loimun junioreiden tukemiseen. Lippuja on mahdollista ostaa ennakkoon Loimun junioreilta tai sähköpostin välityksellä osoitteesta jari.lehtonen@loimujunnut.fi.

Tapahtumassa tullaan näkemään entisiä maajoukkuepelaajia, lukuisia SM-mitalisteja sekä entisiä Loimulaisia. Ossin joukkuetta valmentavat Juha Lönnqvist ja Vesa Kujanpää. Tomin joukkuetta luotsaavat Ville Kakko sekä Italian A1-liigaakin pelannut entinen Loimu-passari Simo-Pekka Olli. Joukkueiden tarkemmat esittelyt löytyvät tuosta alta. Ottelun erätauoilla on luvassa kilpailuja joukkueiden välillä. Tapahtuman selostaa Raision selostajalegenda Timo Europaeus.

Valmentajien neuvonantajana toimii poikien isä Kai Rumpunen. Kaitsu tullaan näkemään molempien joukkueiden penkillä. Kaitsu valmensi Raision Loimussa Tomin ikäluokkaa D-junioreista A-junioreihin parhaana saavutuksena B-poikien Suomen mestaruus. Ossi oli mukana joukkueessa C-junnuista alkaen. Kaitsu haluaa houkutella myös entisiä loimulaisia mukaan tukemaan loimujunnuja haastamalla kaikki Loimussa pelanneet pelaajat tukemaan Loimun juniorityötä. Kain oma panos on 50 €.

Ossin joukkueen valmentajina toimivat Vesa Kujanpää ja Juha Lönnqvist.

– Vesku on yllättävän hyvä valmentaja. Tuli Lemminkäisen Tomin kanssa Loimuun ensin apuvalmentajaksi ja seuraavaksi kaudeksi päävalmentajaksi. Todellinen ihmisjohtaja, jolta ei puutu tunnetta kun pallo lyödään peliin. Omaa myös suhteellisen hyvät puhelahjat. Löne tunnetaan myös verbaalisista taidoistaan sekä positiivisesta otteesta valmennettaviin.  Löne valmensi meitä molempia Naantalissa 1-sarjassa ja on sen jälkeen sparraillut meitä tarvittaessa aika ajoin, Ossi Rumpunen kertoo.

Tomin joukkuetta puolestaan valmentavat kaikille raisiolaisille tuttu suorasanainen Ville Kakko sekä Simo-Pekka Olli. Ville valmensi Tomia ja Ossia VG:ssä sekä myöhemmin Tomia Loimaalla. Italiassakin passannut Simppa puolestaan pelasi Ossin kanssa Raisiossa ja Tomin kanssa Kokkolassa. Loimusta Ossin kanssa saavutuksena oli pronssi, Kokkolasta käteen jäi SM-hopeaa.

– Villeltä tarttui matkaan kovuutta sekä neuvoja myöhemmälle peliuralle kentälle ja sen ulkopuolelle. Simppa omaa kokemuksena ansiosta vahvan näkemyksen miten lentopalloa tulisi pelata ja miten asiat tulisi hoitaa kentän ulkopuolella, kuvailee Tomi Rumpunen.