Lauri Hyttinen lähtee hakemaan Maskuun uutta elinvoimaa

Ekonomi Lauri Hyttinen on Maskun elinvoimapäällikkö.

Maskun uusi elinvoimapäällikkö on älykkäiden kylien asiantuntija. Hänen paikkaansa tavoitteli yli 40 muutakin ihmistä monilta eri aloilta.

MASKU. Pohjanmaalta ponnistanut ekonomi Lauri Hyttinen aloitti Maskun kunnan elinvoimapäällikkönä 12. elokuuta.

Todella mielenkiintoinen pesti ja hyvä porukka! Vauhdilla liikkuvaan junaan sai hypätä. Nyt on kotisivu-uudistus loppusuoralla, yrittäjän päivä on tulossa ja paljon muuta, kommentoi Hyttinen parin ensimmäisen työviikkonsa jälkeen.

Elinvoimapäällikön tehtävänä on kehittää Maskun elinkeinopalveluja ja kunnan elinvoimaisuutta. Päätehtäviä ovat kunnan markkinoinnin johtaminen, elinkeinoelämän edistäminen ja kunnan hankerahoituksen koordinointi. Elinvoimapäällikkö on elinkeinotoimikunnan esittelijä ja hän raportoi suoraan kunnanjohtajalle.

Paljon saan tehdä yritysyhteistyötä ja vastaan muun muassa yritystonteista, hän lisää listaan.

Äly ei jakamalla vähene

Elinvoimapäällikön uutta virkaa haki jopa 42 ihmistä. Muun muassa kansainvälistä kauppaa ja sähköistä markkinointia opiskellut Hyttinen vakuutti Maskun kunnan monipuolisella työkokemuksellaan. Viimeiset vuodet hän on toiminut maaseudun kehittämishankkeissa. Älykkäiden kylien kehittämisessä hän on Euroopan johtava asiantuntija.

Älykäs kylä on elinvoimainen, aktiivinen ja innovatiivinen: sellainen, joka aktiivisesti ja älykkäästi, esimerkiksi digitalisuutta hyödyntäen, kehittää palvelujaan. Voisiko Masku olla sellainen?

Salaisuus tällaisissa hankkeissa on se, että viisasten kiveä ei ole olemassa. Oikeat ratkaisut löytyvät kokeilukulttuurin kautta, Hyttinen toteaa.

Toinen työmaa kotona

Uusi elinvoimapäällikkö lähtee päivän päätteeksi kotiin lähes aina rautakaupan kautta. Siellä odottaa nimittäin toinen työpäivä taloremontin puitteissa. Hyttinen muutti kesällä 20-luvulla rakennetulle Lahdenniityn maatilalle Maskuun Merijärven rannalle yhdessä puolisonsa kanssa.

Meillä molemmilla veri on aina vetänyt merelle. Varmaan 500 taloa katsottiin Paraisten ja Vehmaan välillä ennen kuin lopulta päädyttiin tänne, Hyttinen kertoo.

Remontointikokemusta pariskunnalle on kertynyt jo aiemminkin, sillä heidän edellinen kotinsa oli vanha kansakoulu.

Nyt alkaa kuitenkin tulla kiire. Tässä taistellaan talven tuloa vastaa, Hyttinen naurahtaa.

Janica Vilen