Pikkulapsia Liedossa kuvannut mies on poliisin tiedossa – selvittely jatkuu

LIETO. Lounais-Suomen poliisi on saanut ilmoituksia Liedossa pieniä lapsia valokuvaavasta ja häiritsevästi käyttäytyneestä aikuisesta miehestä. Asia on ollut esillä myös paikallisissa sosiaalisen median foorumeissa.

Kuvaaminen on polisiin saamien tietojen mukaan tapahtunut päiväkodin ja koulun lähellä olevalla puistoalueella, ja ainakin yksi lapsista olisi pelästynyt miehen edesottamuksia.

Julkisella, kaikille avoimella paikalla kuvan tallentaminen on pääsääntöisesti sallittua, kunhan kuvaaminen tapahtuu häiriötä aiheuttamatta, provosoimatta ja toisen henkilökohtaista tilaa kunnioittaen.

Tämänhetkisten tietojen perusteella ei ole tiedossa, että mies olisi yrittänyt lähestyä lapsia muilla tavoin tai aiheuttanut muuta vaaraa. Häiritsevää tai pelkoa aiheuttavaa käytöstä julkisella paikalla voidaan käsitellä järjestysrikkomuksena josta voidaan tuomita sakkorangaistus.

Lapsia kuvannut paikallinen mies on tunnistettu, ja hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa.

Poliisi jatkaa asian selvittelyä.