Pian tulee vuokrakoteja Ukiin!

Fregatti valmistuu ensi vuoden alkupuolella

Atico Oy:n suunnitelma sisältää yhteensä neljän identtisen kerrostalon rakentamista Ketunkalliontien varteen.

Uudenkaupungin Fregatti on ensimmäinen neljästä isosta puukerrostalosta, jotka rakennetaan keskustan tuntumaan palvelemaan ennen kaikkea Uudenkaupungin autotehtaan työntekijöiden tarpeita.

RAKENTAMINEN. Uuteenkaupunkiin saadaan ensi vuoden alkupuolella lisää haluttuja vuokra-asuntoja, kun Atico Oy:n ensimmäinen kerrostalo valmistuu. Kerrostalohanketta vetävä Keijo Ullakko kertoo, että ensimmäisen, Fregatin, valmistuttua rakentaminen jatkuu.

– Rakennamme yhteensä neljä uutta kerrostaloa. Selvitysten mukaan Uudessakaupungissa on tarvetta vuokra-asunnoille, etenkin yksiöille ja kaksioille, kertoo Keijo Ullakko, joka yhdessä Alfamark Oy:n kanssa omistaa Atico Oy:n.

Fregattiin valmistuu yhteensä 49 asuntoa, joista valtaosa on kaksioita. Lisäksi taloon tulee jokunen kolmio sekä yksiöitä.

– Asuntojen keskikoko on 44 neliötä. Talossa on kahdeksan kerrosta, joista alimmassa ovat yleiset tilat. Asuinkerroksia on siis seitsemän.

Hanke on ARA-tuotantoa, joten vuokrahinnat määräytyvät ARA:n määräysten mukaisesti. Keskihinta on 13 euroa neliöltä.

Fregatin valmistuttua projekti jatkuu.

– Heti ensimmäisen talon valmistuttua aloitamme seuraavan rakennustyöt. Kaikki maanrakennustyöt on jo tehty ja esimerkiksi kaikkien neljän kerrostalon parkkipaikka-alueet ovat valmiit.

Neljään kerrostaloon valmistuu yhteensä 196 asuntoa. Kaikilla taloyhtiöillä on merellinen nimi – Fregatin jälkeen valmistuvat kolme kerrostaloa tottelevat näillä näkymin nimiä Kunnari, Korvetti ja Kutteri. Talot rakennetaan Ketunkalliontien varteen massiivipuu-tilaelementtitekniikalla.

Marko Vuosjoki