Peimari United jalkapalloderbyn voittoon – katso paljon puhuttaneet tuomiot

Haastattelussa ottelun yritteliäin pelaaja, PaiHan Valtteri Koski

Peimari United futis jalkapallo
Peimari United juhli derbyn voittoa.

SeutuTV:n Kuukauden ottelu – Peimari Unitedin ja Paimion Hakan välinen jalkapalloderby Länsi-Suomen piirin Kolmosessa – päättyi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen kotijoukkue Peimarin 3–1 (0–0) voittoon. Varsin paljon ottelun jälkeen puhuttivat kamppailussa tuomitut kolme rangaistuspotkua.

JALKAPALLO. Lämmin, joskin pilvinen sää helli jalkapallon ystäviä Sauvon Hakkispaanalla Peimari Unitedin isännöidessä naapurikaupungin Paimion Hakaa tänään 10. elokuuta. Varsin rikkonaisessa ottelussa jaettiin lopulta kahdeksan varoitusta ja kolme rangaistuspotkua. Näistä kaksi viimeisintä aiheutti paljon parran pärinää pelin jälkeen.

Turun Seutusanomat palkitsi PaiHan Valtteri Kosken ottelun yritteliäimmäksi pelaajaksi.

– Minä osuin palloon, olen siitä aivan varma. Minä olen sitä mieltä, ettei se ollut pilkku. Kovin tuomari selitti sen olevan, ottelun yritteliäimmäksi pelaajaksi valittu Valtteri Koski  kertasi 2–0 maaliin johtanutta rangaistuspotkua. (alla tilanne)

 

 

Ottelun yritteliäimmäksi pelaajaksi valittu 25-vuotias turkulainen Valtteri Koski pelaa PaiHassa kolmatta kauttaan. Lähes suoraan sairasvuoteelta peliin lähtenyt Koski vakuutti Seutusanomien väen asenteellaan. Ensimmäisellä jaksolla hän sai metrin päästä pallon suoraan kasvoihin ja polvikin ehti aueta, mutta peli kulki loppuun asti.

Paimiolaiset ensi jakson niskan päällä

Ensimmäinen jakso ottelusta mentiin täysin vieraiden komennossa. Aktiivinen prässipeli aiheutti vaikeuksia Peimarin pelin avaamiselle, ja he joutuivatkin turvautumaan maalivahti Gerson Liman pitkiin avauksiin. Nämä pallot PaiHan puolustus onnistui vaarallisilta sektoreilta selvittämään.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sen paremmin sarjakärki Peimari otti kontrollin itselleen. Tauolle mentiin maalittomissa tasalukemissa. Paras paikka siunaantui Samuli Vihervirralle, mutta Peimarin kapteeni puski pallon yli Martti Vanhatalon maalin.

Kohtalokas vartti

Ottelun kannalta kohtalokkaaksi muodostui toisen jakson ensimmäinen viisitoistaminuuttinen. Tuona aikana Peimari onnistui maalinteossa kolmasti.

– Kaksi pilkkua toisen jakson alkuun. Niistä voi olla montaa mieltä. Toisen puoliajan alkuun tämä ottelu ratkesi, vaikka meille painotettiin sen tärkeyttä tauolla, Koski manasi. (Alla ensimmäiseen pilkkuun johtanut tilanne ja Al-Taken maali.)

 

Ensin Ali Al-Take, sen jälkeen Daniel Coutinho, kummatkin 11 metristä, veivät Peimarin karkumatkalle. Vajaan tunnin pelin jälkeen tarjoili puolestaan Pedro Moreira todellista silmäkarkkia yleisölle pamauttaessa pallon kaukaa takanurkkaan. (Moreiran maali alla.)

 

Paimiolaiset onnistuivat vielä kaunistelemaan lukemia, niin ikään rangaistuspotkupisteeltä, Felipe Ribeiron ohittaessa Gerson Liman. Nämä 3–1 lukemat jäivät voimaan, ja Peimari nousi takaisin sarjakärkeen.

Peimarin kannattajakatsomo juhlatunnelmissa. Lipun varressa seuran puheenjohtaja Olli Dahl.

Paimion Hakalla on puolestaan hieman tukalammat olot. Joukkue on toiseksi viimeisenä sarjassa, josta pahimmillaan putoaa neljä joukkuetta. Matkaa turvaan tosin on vain kaksi pistettä.

– Täytyy ruveta voittamaan näitä pelejä. Siinä on paljon tehtävää, Koski päättää. (Alla kolmanteen rangaistuspotkuun johtanut tilanne.)

 

Länsi-Suomen piiri palkitsi ottelun parhaina pelaajina Peimari Unitedista Ali Al-Take ja PaiHasta Felipe Ribeiron.

Koko ottelu on katsottavissa SeutuTV:stä myös jälkilähetyksenä. Peliä kommentoi Niko Hörkkö ja asiantuntijana kuullaan Akusti Salosta.