Nousiaisten Päivillä runsaasti ohjelmaa

Tonttihuutokauppa houkuttelee Henrikin markkinoilla

Nousiaisten Päviät
Kuva viimevuotisesta tankofutisturnauksesta Nousiaisten Päivillä. Seutusanomien kuva-arkisto.

NOUSIAINEN. Perjantaina 16. elokuuta kello 18 vietetään Nousiaisten Päivien avajaisia perinteisin menoin kotiseutumuseolla, jossa avaussanat lausuu kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Juha Saarinen. Esiintymisistä vastaavat pienet tanhuajat sekä NousisKot. Juhlapuheen pitää kunnanjohtaja Teemu Heinonen ja iltahartauden kirkkoherra Juhana Markkula.

Samaan iltaan sijoittuu frisbeen markkinamestaruuskilpailut Mikko Rantasen nimikkoradalla. Sarjoja ovat alle 16-vuotiaat juniorit, miehet ja naiset avoin, naiset +60 vuotta sekä miehet +60 vuotta.

Lauantain Henrikin markkinoilla pidetään Tankofutisturnaus, jonka voittaja saa nimiinsä markkinamestaruuden vuosimallia 2019.

Markkinoilla järjestetään kello 12 jo perinteeksi muodostunut tonttihuutokauppa. Tänä vuonna huudettavana on kolme tonttia, joista kaksi on omakotitontteja ja yksi yritystontti, ilman pohjahintaa. Tontit löytyvät Kirkonpiirin asuinalueelta, Lammasvuoren alueelta sekä Karhunperkkon alueelta. Huutokaupatun tontin huutohinnasta on maksettava tilaisuuden yhteydessä 5 prosenttia (käteinen tai pankkikortti) ja loput 30. elokuuta mennessä, jolloin kauppakirja allekirjoitetaan.

Nousiaisten Päivät päättyvät sunnuntaina kello 12–15 Beach Partyihin Falkinkosken uimalassa. Pyhän Henrikin kirkossa kello 16 pidettävässä päätöskonsertissa esiintyy Barokkiyhtye Neljä.

Katariina Mäkinen-Önsoy