Naantali-päivää vietetään entistäkin näyttävämmin ulkotiloissa

Torimyyntiä Naantali-päivänä.

Osana Naantalin kaupungin perustamispäivää 23.8. oman juhlansa ansaitsevat myös 60-vuotisjuhliaan viettävät nuorisopalvelut. Lauantaina vietetään Naantalin naamiaisia ja sunnuntaina ovensa avaa 100-vuotisjuhliaan viettävä Naantalin museo.

NAANTALI. Perjantaina 23. elokuuta vietetään Naantali-päivää monipuolisella ohjelmalla. Keskipäivästä alkaen iltakuuteen saakka torilla voi tehdä kirppislöytöjä.

Illan juhlissa muistetaan sekä 576-vuotiasta Naantalia että 60-vuotistaivaltaan viettäviä Naantalin nuorisopalveluita. Nuorille suunnattu ohjelma on käynnissä kello 17–21 kirkkopuistossa pop up -nuokkarin muodossa. Nuokkarilla esillä mopoja eri vuosikymmeniltä, pelejä sekä synttäritarjoilua. Tilaisuuden alkajaisiksi esiintyy akustinen folktrio Poja!

Kirkkopuistossa järjestetään jo perinteeksi muodostunut puistojuhla, jonka tervehdyssanat kello 18 lausuu vapaa-aikatoimen päällikkö Eija Laurila. Tapahtumassa julkistetaan kotipihakilpailun voittajat sekä jaetaan Vallis Gratiae -mitali. Ilta kirkkopuistossa huipentuu Tomi Haustolan Naurua vuosien ajaksi -stand up -showhun sekä Free Cell -bändin esiintymiseen. Jokaiseen kesäiltaan Naantalissa kuuluva Vespersoitto soitetaan kirkontornista tutusti kello 20. Iltavesper soitetaan kolmeen suuntaan: ensin presidentille kohti Kultarantaa, sitten kaupungille ja lopuksi merelle.

Tapahtuma juontaa juurensa ajankohtaan 23.8.1443, jota pidetään Naantalin kaupungin perustamispäivänä. Tuolla päivämäärällä kuningas Kristoffer antoi hyväksyntänsä luostarin rakentamiselle Ailostenniemelle.

Lauantaina vietetään perinteikkäitä Naantalin naamiaisia kirkkopuistossa kello 18–22 Vallis Gratiae -yhdistyksen toimesta. Kokoontuminen on kello 18 Kirkkopuiston paviljongilla, jossa on pientä ohjelmaa.

Naantalin tapahtumaviikonloppu jatkuu näyttävästi sunnuntaille, jolloin Naantalin museossa järjestetään 100-vuotistapahtuma. Hiilolan talon pihassa ja puutarhassa pääsee kello 12–15 kokeilemaan entisajan taitoja, kuulemaan perinteistä ja osallistumaan Hiilolan opastuskierroksille. Tapahtuma pidetään pääosin ulkona ja se on maksuton. Tapahtuma on suunnattu aikuisille, mutta myös lapset ovat tervetulleita.

Katariina Mäkinen-Önsoy