Littoisten verkatehtaalla draamallisia kierroksia

Aamu Ahtiainen, Sylvi Virtanen ja Hilla Suokas näyttelevät draamallisella Verkamatkalla Littoisissa.

LITTOINEN. Draamalliset Verkamatkat pyrähtävät jälleen elokuussa vauhtiin Littoisissa. Tänä kesänä väkeä on näyttelemässä ja soittamassa yli kymmenen henkeä, mikä on enemmän kuin moneen vuoteen. Suurin osa on paikallista väkeä, jotka mielellään liittyvät tähän kulttuurihistoriaa ja verkatehdasmiljöön elämää esittelevään draamakierrokseen.

Esiintyjistä nuorimmat alle 10-vuotiaat tytöt ovat mukana toista vuotta. Ikäesteri Sylvi Virtaselle muisteluvuosia kertyy hulppeat 15. Tarinat siirtyvät yhä vanhalla kerrontaperinteellä uusille sukupolville. Kierros päättyy Littoisten kirkkoon, joka on nykyään myös Galleria kyläkirkko.

Draamakierroksia järjestetään 13.8., 15.8., 20.8. ja 22.8. kello 18 sekä 25.8. kello 17. Kierrokset ovat osa Lieto-viikkoa. Lisäksi keskiviikkona 14.8. kello 18 järjestetään Verkapuistossa iltatori, jossa tarjolla on kaikenlaista rompetta ja syötävää.

Kutoja Eeva Turpeista ei laitosmies Ari Matikaisen hilpeä elämä miellytä.