Liedossa keskustellaan koulukiusaamisesta sunnuntaina 18.8.

LIETO. Liedon Pahkamäen koulun juhlasalissa järjestetään sunnuntaina 18. elokuuta kello 11–19 koulukiusaamisen pureutuva tilaisuus: Aikuisen vastuu – Pysähtyisitkö kohtaamaan? Tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja kiusaamiseen liittyen muun muassa kansanedustaja Ritva ’Kike’ Elomaalta ja ylikonstaapeli ja Liedon koulupoliisi Matti Pippolalta.

Tapahtuman järjestävät ystävykset Sari Pietiläinen ja Sirke Ketonen. Heitä on molempia aikanaan kiusattu koulussa. Tapahtuman puheenvuorot ja muu ohjelma on suunnattu aikuisille, sillä järjestäjät uskovat, että avaimet koulukiusaamisongelman ratkaisuun löytyy nimenomaan aikuisten taskuista.

Pietiläinen kannustaakin kaikkia vanhempia ja opettajia puuttumaan rohkeasti kiusaamiseen.

Aikuinen ei voi paeta tai sulkea silmiään, kun näkee kiusaamista. Jos näet kiusaamista, muista huomioida molemmat puolet. Kiusattu tarvitsee apua, mutta niin tarvitsee kiusaajakin. Uskomme, että kiusaaminen vähentyisi sillä, että kiusaajiin kohdistettaisi positiivista huomiota ja selvitettäisi, mistä heidän paha olonsa johtuu, Pietiläinen toteaa.

Ketosella on lastensa kautta kokemusta kolmesta eri koulusta Liedossa. Jokaisessa on esiintynyt kiusaamista vaihtelevissa määrin. Esimerkiksi Ilmarisissa on hänen mukaansa suhtauduttu kiusaamisiin vakavasti ja saatu hyviä tuloksia.

Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma alkaa kahvitarjoilulla. Sen jälkeen alkaa puheenvuorot ja lopuksi tanssitaan elävän musiikin tahdissa. Musiikista vastaavat The Themes ja Törmälä Bros.

Janica Vilen