Kaupunginjohtaja Minna Arve kyläilee Haritussa elokuussa ja Tortinmäessä syyskuussa

Turku haluaa olla kaupunki, jonka asukkaat ovat tyytyväisempiä kuin minkään muun suuren suomalaiskaupungin. Siksi myös Turun eri alueiden ja lähiöiden tasa-arvoistamista, viihtyisyyttä ja palveluiden tarjontaa kehitetään yhteistyössä asukkaiden ja kaupunginosayhdistysten kanssa.

TURKU. Turun kaupunginjohtaja Minna Arve käynnisti viime vuoden keväällä Kaupunginjohtaja kylässä -kierrokset aloitettuaan työt Turun kaupunginjohtajana. Seuraavaksi hän lähtee kylään Harittuun 15. elokuuta ja sen jälkeen Tortinmäkeen 4. syyskuuta.

Haluan tuntea kaupunkini ja sen asukkaat, ja siksi kyläilyt ovat minulle tärkeitä. Jokainen vierailu on erilainen ja alueiden kehittämistarpeet vaihtelevat. Yhteistä on, että kaikissa kaupunginosissa ollaan ylpeitä omasta alueesta. Tapaan kotiseuturakkaita turkulaisia, jotka haluavat korjata alueen epäkohtia rakentavasti ja luoda myös itse entistä parempaa asuinaluetta, sanoo Arve.

Haritun asukasilta järjestetään torstaina 15. elokuuta kello 17.30–19 Sastamalan kentällä. Vierailu alkaa yhteisellä kävelyllä, jonka aikana asukkaat voivat kertoa kaupungin edustajille näkemyksiään esimerkiksi asuinalueensa ympäristöön liittyvistä asioista. Kaupunginjohtajan lisäksi paikalla on muun muassa liikuntapalvelukeskuksen ja nuorisopalveluiden työntekijöitä kuuntelemassa ja vastaamassa asukkaiden kysymyksiin. Ohjelmassa on lisäksi kirppistä, grillausta ja rap-musiikkia.

Tilaisuus on avoin kaikille Haritun asioista kiinnostuneille, ja erityisesti toivotaan, että Haritun nuoret tulisivat paikalle esittämään omia ajatuksiaan Haritusta. Illan aikana esiintyy turkulainen rap-artisti Jay-D, jonka sanomana on, että myös nuoret itse voivat vaikuttaa olosuhteisiinsa. TVT-alueasukastoimikunta vastaa vierailun järjestelyistä ja ohjelmasta.

Tortinmäellä paikallista asiaa ja bingoa!

Tortinmäen kyläyhdistys kutsui kaupunginjohtajan kylään keskiviikoksi 4. syyskuuta kello 18–19.30. 

Vierailu käynnistyy Tortinmäen entisen koulun kentältä asukkaiden ja kaupungin edustajien yhteiskävelyllä, jolla tutustutaan ympäristöön ja keskustellaan alueen asioista. Noin klo 18.45 siirrytään tanssilavalle, jossa vapaamuotoista keskustelua jatketaan kahvin voimalla ja illan päätteeksi pelataan vielä yhdessä bingoa.

Tortinmäen kyläyhdistyksen aktiivijäsenet toivovat, että myös lapsiperheet osallistuisivat asukasiltaan ja toisivat esille omia näkemyksiään alueen kehittämisestä. Kyläyhdistyksestä kerrotaan, että varttuneempi väki kokoontuu säännöllisesti yhdessä, mutta asukastoimintaa haluttaisiin kehittää kaikkia asukkaita kiinnostavammaksi.