Laurin Markkinat veti taas tuhansia ihmisiä Mynämäelle

LC Mynämäen markkinavastaava Matti Vira pääsi tänäkin vuonna iloitsemaan markkinoiden kovasta vetovoimasta.

Lions Club Mynämäen vuosittainen voimanponnistus, Laurin Markkinat, onnistui jälleen kerran hienosti. Mynämäen keskusta oli täynnä väkeä aurikoisena markkinapäivänä.

MYNÄMÄKI. Laurin Markkinoilla on Mynämäellä vuosikymmenten perinne, eikä menestystarina katkennut tänäkään vuonna. LC Mynämäen voimanponnistus tuotti jälleen mehukkaan tuloksen, sillä hieno aurinkoinen keli houkutteli paikalle tuhansia ja tuhansia markkinakävijöitä lauantaina 10. elokuuta.

LC Mynämäen markkinavastaava Matti Vira, joka on järjestänyt markkinoita vajaan kymmenen vuoden ajan, oli erittäin tyytyväinen seuratessaan väen liikkumista markkina-alueella.

– Tälläisella kelillä viiden tuhannen markkinavieraan raja taitaa mennä reilusti rikki, iloitsee Vira.

Laurin Markkinoilla on torikauppiaiden keskuudessa hyvä maine, eikä syyttä.

– Ajankohta on erittäin sopiva, sillä kilpailevia markkinoita ei lähellä ole. Kauppiaat ovat kaikki nämä vuodet kertoneet, että täällä jos missä käy myös kauppa. Pelkkä ihmismassa ei tietenkään vielä kauppiaille riitä, vaan ihmisten pitää myös tehdä ostoksia. Mynämäellä näin tapahtuu, Vira kiittelee.

Konsepti toimii

Laurin Markkinoilla käy vuosittain jopa 5 000 ihmistä, eikä viime lauantai ollut poikkeus.

Monilla markkinoilla mietitään kuumeisesti, miten markkinoita pitäisi uudistaa, jotta torikauppiaiden ja markkinavieraiden määrää saataisiin kasvatettua. Mynämäellä Laurin Markkinoitakin muokataan ajan henkeen sopivaksi, mutta toimiva konsepti on pääpiirteittäin pysynyt samana vuosien ajan.

– Toimivaa konseptia ei sovi mennä liiaksi muuttamaan. Markkinoiden vetovoima on pysynyt erittäin korkeana, ja tänä vuonna meillä on täällä 138 myyjää, kertoo Matti Vira.

Lions Clubille markkinat ovat luonnollisesti vuoden päätapahtuma, jossa kerätään valtaosa yhdistyksen varoista – jotka sitten lahjoitetaan eteenpäin hyväntekeväisyyteen.

– Tänä vuonna ensisijainen lahjoituskohteemme on 4H:n pyörittämä vanhusten ystävätoiminta, jossa 4H:n nuoret viettävät aikaa ikäihmisten kanssa. Me tuemme tätä toimintaa tänä vuonna merkittävästi, Vira kertoo.

Muita Lions Club Mynämäen lahjoituskohteita ovat muun muassa VPK, MLL ja partiotoiminta.

Ainakin metrilakua mukaan

5-vuotias Rasmus Iivonen kävi kokeilemassa salibandymailan istuvuutta käsiinsä.

Tänä vuonna Laurin Markkinoilla pelattiin myös paljon salibandya, kun Suomen Salibandyliiton ja SBS Wirmon järjestämä SunSäbä -tapahtuma valtasi seurakuntakodin pihan.

Salibandymailaa kävi myös kokeilemassa viisivuotias Rasmus Iivonen, jonka äiti Piia Iivonen kertoi Laurin Markkinoiden kuuluvan loppukesän ohjelmaan pysyvästi.

– Joka vuosi me käymme täällä kiertelemässä ja myös ostoksia tekemässä. Jos muuta ei tartu matkaan, niin ainakin pussillinen metrilakua, hän nauraa.

Iivonen ihasteli tänäkin vuonna markkinoiden hyvää tunnelmaa.

– Täällä on aina paljon myyjiä ja paljon ihmisiä liikkeellä. Hieno tapahtuma, kiteyttää Iivonen.

Laurin Markkinat ovat olleet viimeiset 20 vuotta Lions Club Mynämäen järjestämä menestystapahtuma.

Marko Vuosjoki