Lapsille maksutta urheilulasit osana #samallaviivalla -projektia

Näkökeskus Synsam tarjoaa maksutta 5–12-vuotiaille näönkorjausta tarvitseville lapsille urheilulasit.

TERVEYS. Valtakunnallisesti Synsam-ketju, Suomen Olympiakomitea, Essilor-linssitoimittaja sekä Helsingin Sanomat ovat polkaisseet käyntiin viime viikolla #samallaviivalla -projektin, jonka tarkoituksena on tarjota kaikille 5–12-vuotiaille näönkorjausta tarvitseville lapsille urheilulasit, jotta he voivat liikkua ja urheilla kuten muutkin lapset.

Urheilulasit ovat kestävämmät kuin niin sanotut normilasit, sillä ne on valmistettu turvalasiin verrattavasta materiaalista ja ne ovat yksiteholasit, kertoo Uudenkaupungin Näkökeskus Synsamin liikevastaava Johanna Sillgren.

Kehys on suunniteltu tätä lasia varten ja sitä on tarjolla kahta eri kokoa.

Projekti on voimassa toistaiseksi, eli toivomme tietysti mahdollisimman monen näönkorjausta tarvitsevan lapsen saavan uudet lasit. Tarkoituksenamme on laittaa projektista myös kouluille tiedote.

Sillgren toivottaakin lapset vanhempineen tutustumaan liikkeeseen maksuttomaan etuun. Lisäksi etua tarjotaan asiakkaille, kun kyse on 5–12-vuotiaista.

Kerromme asiasta mielellämme lisää, eikä lasien hankinta velvoita lahjoituksen saajia mihinkään, eikä projekti oli sidottu asiakkuuteen, Sillgren muistuttaa.

Ilmaisten lasien ehtona on kuitenkin, että kyseessä on 5–12-vuotias näönkorjausta tarvitseva lapsi. Lisäksi kehysvalikoima on ennalta määritelty ja laseja saa niin kauan kuin varastoa riittää. Alle 8-vuotiaiden näkö tulee tarkastaa silmälääkärillä ja tarjouksen hyödyntäminen edellyttää huoltajan hyväksyntää.