Kässäkylvyt jatkuvat Paraisilla

Åbolands Hantverk
Kässäkylvyt jatkuvat Paraisilla. Kuva: Åbolands hantverk.

PARAINEN. Kässäkylpy/Hantverksbad-hanke aloitettiin viime syksynä ja ensimmäiset kässäkylvyt pidettiin Paraisilla kuluvan vuoden alussa. Nyt on aika ilmoittautua syksyn kässäkylpyihin Paraisilla, Turussa ja Kemiössä. Myöhemmin syksyllä järjestetään kässäkylpyjä myös Vaasassa, Jyväskylässä ja Tammisaaressa.

Kässäkylvyssä tutustutaan erilaisiin materiaaleihin, väreihin ja muotoihin ruotsiksi ja suomeksi. Aistit ja visuaalinen maailma ovat keskiössä, mutta toimintaa tuetaan myös loruilla ja leikeillä. Kässäkylpy toimii myös kielikylpynä, sillä sen aikana opitaan sanoja ja loruja toisella kotimaisella kielellä ja saadaan uusia ystäviä yli kielirajojen.

Kässäkylvyt on suunnattu suomen- ja ruotsinkielisille taaperoille ja tenaville, vanhemman tai jonkun muun aikuisen seurassa. Myös nuoremmat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Kässäkylvyssä on kaksi ohjaajaa, yksi ruotsin- ja yksi suomenkielinen.

Kässäkylvyssä käytetään tarvikepakettia, joka koostuu materiaaleista ja peleistä/leikkeistä. Materiaalit on tehty erilaisilla käsityötekniikoilla. Osa materiaaleista on kehitetty aikaisemmassa Taito Taaperot -hankkeessa, (2017–2018). Kässäkylvyssä on käytetty Taito Taaperot -projektin materiaalia ja kehitetty sitä edelleen muun muassa kielikylpyosio lisäämällä. Syksyllä kehitetään myös aivan uutta materiaalia, jota kokeillaan Paraisten ryhmissä.

Kässäkylpyjä Paraisten Åbolands hantverkissä järjestetään Taito Tenavat – Taito Knattar -ryhmälle, joka koostuu 4–6-vuotiaista tiistaisin 10.9.–15.10. kello 17.30–18.30, sekä Taito Taaperot – Taito Krabater -ryhmälle, jossa kokoontuvat 2–4-vuotiaat keskiviikkoisin 18.9.–16.10 kello 10–11.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Åbolands hantverkin nettisivuilla. Hankkeeseen osallistuu Åbolands hantverk rf, Nylands hantverk rf, Österbottens hantverk rf, Taito Etelä-Pohjanmaa, Taito Keski-Suomi ja Taito Varsinais-Suomi. Projektia hallinnoi ja koordinoi Åbolands hantverk rf.

Hantverksbad/Kässäkylpy-hanke (2018-2020) rahoitetaan Svenska Kulturfondenin strategisesta ohjelmasta Hallå! ja Svenska folkskolans vänner.