Velkualla soi lauantaina Vaihela Jazz

NAANTALI. Velkualla sijaitseva Saaristohotelli Vaihela elävöittää taas saariston musiikkitarjontaa jazz-illalla lauantaina 3. elokuuta kello 17 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Vaihela Jazz tarjoaa tällä kertaa kevyitä jazz-klassikoita pianisti Petri Haapasalon ja saksofonisti William Suvanteen tulkitsemina.

Vaihela Jazz -tapahtuman taiteellinen johtaja Petri Haapasalo lupaa kuulijoille tänäkin vuonna rentoon kesämeininkiin sopivaa easy listening -jazzia. Biisilistalta löytyy runsaasti muun muassa Nat King Colen klassikoita kuten Mona Lisa, What a Wonderful World ja Autumn Leaves.

– Kappaleita valitaan myös ihan illan fiiliksen mukaan. Mukana on varmasti myös yllätyksiä: jazzhan on sillä lailla biiseistä vapaa genre, että minkä tahansa tunnetun iskelmän tai päivän hitin voi soittaa myös jazzina, rytmikkäästi ja improvisoiden, Haapasalo selventää.

– Noin puolet kappaleista myös lauletaan. Tapahtuma on suunnattu ihan tavallisille musiikin kuuntelijoille, joita pelkät instrumentaalit ja mutkikkaat improvisaatiot eivät ehkä jaksaisi koko iltaa kiinnostaa. Tärkein tavoitteemme on nostaa hymy kuulijoiden huulille!

Pianisti-laulajan rinnalla tunnelmoi ja ilakoi jazz-saksofonisti William Suvanne, Suomi-jazzin nuorempaa sukupolvea edustava imatralaislähtöinen saksofonistivirtuoosi. Suvanne tunnetaan erityisesti Chess and Jazz -kokoonpanosta, jonka keikoilla pelataan musiikin ohessa shakkiturnaus.

Petri Haapasalo puolestaan on viihdepianistina maamme eturivin ammattilaisia. Hän on julkaissut muun muassa jazz-tyyliin sovitetun tangolevyn argentiinalaisen Martin Alvaradon kanssa, ja tulevana syksynä Haapasalo työstää ensimmäistä soololevyään.

Kahden saksofonilla vahvistetun jazz-setin jälkeen Haapasalo jatkaa iltaa pianoineen vielä viihdemusiikkipainotteisemmalla tarjonnalla.

Paikalle pääsee niin veneellä kuin maanteitsekin. Omalla veneellä tulijat voivat myös yöpyä saaristohotellin vierasvenesatamassa. Saaristohotelli Vaihelan majoitustilat on jo varattu täyteen tapahtumaviikonloppuna.