RINKI-ekopiste suljetaan väliaikaisesti Paraisilla

Suomen suosituimpien kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat asustelevat kesäisin saaristossa. Kemiönsaarella kerättiin kesäkuukausina huimat 9,5 kiloa ja Paraisilla 7,7 kiloa pakkausjätettä asukasta kohti.

Muovipakkauksia kerätään suurempien taloyhtiöiden lisäksi osassa Rinki-ekopisteitä, joista on vastuussa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Tästä viikosta alkaen Paraisten keräyspiste löytyy K-Supermarket Reimarin yhteydestä.

PARAINEN. Rinki-ekopiste S-market Paraisten yhteydessä lopettaa väliaikaisesti toimintansa elokuun alussa. Pisteen väliaikaisen sulkemisen syynä ovat kaupan rakennustyöt. Piste avataan uudelleen rakennustöiden valmistuttua noin vuoden kuluttua.

K-Supermarket Reimarin yhteydessä olevalle Rinki-ekopisteelle toimitetaan muovipakkausten keräyskontit tämän viikon aikana. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy ottaa pisteellä vastaan jatkossa kartonki- ja lasipakkausten sekä pienmetallin lisäksi myös muovipakkauksia.

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen lajiteltua pakkausjätettä. Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy vastaa lainsäädännön mukaisen kotitalouksien pakkausjätteiden keräysverkoston ylläpidosta koko Suomen alueella. Yli 1 850 Rinki-ekopisteessä kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, ja niistä yli 600 pisteessä on myös muovipakkausten keräys.

Saaristossa ahkeraa lajittelua

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy vertasi ekopisteidensä kesäkuukausien (touko–elokuu 2018) keräysmääriä Tilastokeskuksen listaukseen Suomen suosituimmista mökkipaikkakunnista. Kävi ilmi, että pakkausten määrä Rinki-ekopisteillä lisääntyy kesäkuukausina erityisesti pienillä mökkikunnilla ja saaristossa.

Saaristossa Paraisilla määrät ovat pienimmillään helmikuussa (0,96 kg/asukas) ja puolestaan suurimmillaan elokuussa (2,1 kg/asukas).

– Keräysluvut kertovat, että kesämökkiläisten saapuminen paikkakunnalle näkyy pienten mökkipaikkakuntien, erityisesti saariston, pakkauskeräyksessä. Ihmiset hankkivat mökeilleen toukokuussa uutta tavaraa ja tekevät remonttia, mistä kertyy paljon pakkausjätettä. Elokuussa puolestaan viedään keräykseen mökille kesän aikana kertyneet pakkaukset, kommentoi Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Juttua päivitetty 1.8. klo 12.30 liittyen K-Supermarket Reimarin Rinki-ekopisteelle tällä viikolla toimitettaviin muovipakkausten keräyskontteihin.