Timmejä mimmejä Maskun teatterissa

Tohtorin timmit mimmit kertoo tarinan omaperäisestä lääkäristä ja parista topakasta naisesta. Kuva: Jennika Bogel.

TEATTERI. Simo Perämäen kirjoittama ja Kirsti Bogelin ohjaama Tohtorin timmit Mimmit on vauhdikas näytelmä, jossa terveyskeskuslääkäri Matias Karinko hoitaa potilaitaan persoonallisella ja kustannustehokkaalla tavalla.

Mukana menossa myös pari topakkaa naista, jotka pistävät hommat hoitumaan. Valviraltakaan ei säästytä ja pappiakin tarvitaan seremonioita hoitamaan.

Tätä kaikkea ja paljon muita, yllättäviä juonenkäänteitä on luvassa Maskun Teatterin tämänvuotisessa kesäteatterinäytelmässä.

Näytelmän valintaan johtivat tänä vuonna paitsi lennokas teksti, myös käytettävissä olevien näyttelijöiden määrä. Tohtorin Timmit Mimmit on mahdollista rakentaa laadukkaasti, vaikka Maskussa ei viime vuosina ole ollut liikatarjontaa näyttelijöistä.

Näytelmässä ovat rooleittain mukana: Matias Karinko: Tuomas Saarialho, Sanna Messilä: Jenna Virtanen, Juuso Salmi: Jukka Koskinen, Barbara Smith: Marjaana Tuominen Rauha Pilvilinna: Henna Leime, Taru Tarkkanen: Emma Koponen ja Helvi Lehtola: Anna Ramsay.

Maskussa on harjoiteltu helmikuusta lähtien ja ensi-iltaa kohti on harjoitustahti luonnollisesti kiihtynyt.

Esityspaikkana on Maskun Teatteri, joka sijaitsee Humikkalassa, Humikkalan majan takana. Ensi-ilta on perjantaina 28. kesäkuuta.

Marko Vuosjoki