Saaristosta inspiraationsa ammentava Sotka ja Aava Martinsalissa

Juhannusviikko aloitetaan Raision kirjastolla koko perheen teatteriesityksellä Sotka ja Aava. Kuva: Meriryhmä.

TEATTERI. Maanantaina 17. kesäkuuta kello 18 saa ensi-iltansa Raision kirjaston Martinsalissa koko perheen teatteriesitys Sotka ja Aava. 16 esityksen kiertue matkaa ympäri Varsinais-Suomen: Raision jälkeen seuraavana pysäkkinä on Kustavi, jossa esitys nähdään Vartsalan Vanhalla koululla lauantaina 29.6. kello 17 ja sunnuntaina 30.6. kello 14. Heinäkuussa kiertue saapuu muun muassa 15.7. Piikkiön kirjastoon, 19.7. Littoisten lavalle 19.7., ja 21.7. Kuusiston Taidekartanolle. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Esityksen päähenkilö on utelias vesilintu, Sotka, joka päättää etsiä ystäväänsä Aavaa kaupungista. Sotkalle matka saaristosta kaupunkiin on todellinen seikkailu. Sotkasta ja Aavasta kertova näytelmä puhuttelee kaikenikäisiä katsojia huumorilla, leikkisyydellä ja ystävyydellä. Yli 5-vuotiaille suositeltu esitys kestää noin 40 minuuttia.

Meriryhmä on kolmen turkulaisen teatterintekijän, Andy Pilkeen, Aliisa Kallion ja Pessi Pajusen, muodostama kollektiivi. Nimensä mukaisesti ryhmä on kiinnostunut saaristoon liittyvistä tarinoista sekä meren ja ihmisen vuorovaikutuksesta. Meriryhmä on ottanut tehtäväkseen tuottaa laadukasta lastenkulttuuria ja kertoa kiehtovia tarinoita kaikenikäisille katsojille.