Naantali saa oman 0 euron setelin

Naantalin oma, nollan euron seteli.

KERÄILYKOHDE. Toukokuun lopulla ilmestyy Euroopassa hyvin suosittu matkamuisto ja keräilykohde: 0 euron seteli, jossa on kaksi tunnettua kohdetta Naantalista: Kultaranta ja Naantalin Kylpylä. Seteliä on painettu vain 5000 kappalta.

Nollasetelit ovat nimellisarvoltaan nollan euron arvoisia euroseteleitä, joissa on oikean setelin turvatekijät. Niitä painetaan turisteille sekä numismaattisiksi keräilykappaleiksi.

Ne ovat nousseet paikoittain suositummiksi kuin esimerkiksi matkamuistoksi ostettavat postikortit. Nollaseteleitä on painettu vasta vuodesta 2015 asti.

Euroopan keskuspankki (EKP) on myöntänyt yksityisoikeuden ranskalaiselle Oberthur-setelipajalle painattaa nollaseteleitä oikean eurosetelin tavoin samalle paperille sekä samoilla turvatekijöillä. Monen nollasetelin keräilyarvo Suomen ulkopuolella on noussut jo yli sataan euroon asti. Esimerkiksi vuoden 2016 Duisburgin stadionia kuvaava nollaseteli voi maksaa lähes tuhat euroa.

Naantali-seteliä on saatavilla Naantalin Kylpylästä ja Visit Naantalin toimistolta sekä Suomen Filateliapalvelu Oy:stä. Setelin myyntihinta on 5 euroa.