Lähiapua parhaimmillaan

Reilu Fiilis huipentui tänä vuonna futsal-otteluun.

Reilu Fiilis -kampanjalla kerättiin taas varoja vähävaraisten perheiden lasten harrastustoimintaan.

LAPSET JA NUORET. Raisiossa järjestettiin 26. toukokuuta toista kertaa Reilu Fiilis -tapahtuma, jolla kerättiin varoja paikallisten vähävaraisten perheiden lasten harrastustoimintaan. Lasten ja nuorten urheiluharrastus ei saisi olla kukkarosta kiinni: Tätä mieltä on myös Juhani ”Tami” Tamminen, joka tähditti tapahtuman hyväntekeväisyysottelua.

Reilu Fiilis sai alkunsa keväällä 2018, kun 40 vuotta toiminut Raision Fysioterapia halusi tukea paikallisten lasten ja nuorten liikunnan harrastamista. Yhteistyökumppaneiksi löytyi varsinaissuomalaisia yrityksiä ja urheiluseuroja.

Auttamisen kohde ei aina tarvitse olla kaukainen. Jokaisella paikkakunnalla on esimerkiksi vähävaraisia ja sijoitettuja lapsia.

– Tämä on meidän tapamme auttaa paikallisia nuoriamme harrastamaan, Pauliina Luukkala Raision fysioterapiasta kertoo.

Aktiviteetteja kaikenikäisille

Kerttulan liikuntakeskus mahdollisti, että tänä vuonna suurin osa Reilu Fiilis –tapahtuman aktiviteeteista järjestettiin sateen takia sisätiloissa saleissa. Ohjelmassa oli lajikokeiluja, joissa pääsi testaamaan esimerkiksi pallotutkaa, jenkkifutista ja golfia. Lapsille oli poniajelua, kasvomaalauksia ja paljon muuta.

Tapahtuman yhteydessä järjestettiin hyväntekeväisyyslenkki, jossa jokainen kierros (400 m) maksoi euron. Potti lahjoitetaan lyhentämättömänä suoraan Hope – Yhdessä ja Yhteisesti ry:lle. Aikuisille oli myös erilaisia ilmaisia näytetunteja esimerkiksi flowjoogasta ja toiminnallisista treeneistä.

Reilu Fiilis -tapahtuma huipentui lopuksi hyväntekeväisyysfutsalotteluun, jossa pelaamassa oli muun muassa FC Interin, FC TPS:n, HC TPS:n ja TuTo Hockeyn sekä Raision Loimun pelaajia. Joukkueiden kapteeneina nähtiin jääkiekkovalmentaja ja ex-jääkiekkoilija Juhani ”Tami” Tamminen ja ex-jääkiekkoilija Timo Nummelin.

– Tulen aina paikalle tämän tyyppisiin hyväntekeväisyystempauksiin, jos vain aikataulut mahdollistavat. Kesäisin minulla saattaa olla kymmenkunta vastaavaa tapahtumaa. Tämä on huippuluokan keräyskohde, sillä se on tärkeää, että urheiluharrastus mahdollistuu kaikille lapsille ja nuorille, joilla on vaan intoa ja lahjakkuutta, Tamminen toteaa.

Jo 25 lasta saanut apua

Raision Fysioterapian Pauliina Luukkala kertoo, että perheiltä on tullut paljon kiitosta tapahtumasta, jonka aktiviteetit ovat olleet mieleisiä sekä aikuisille että lapsille.

Paikallisten vähävaraisten lasten ja nuorten urheilutoimintaan on edelleen mahdollisuus lahjoittaa rahaa keräystilille kesän aikana. Hakemuksia puolestaan tukea tarvitsevilta perheiltä aletaan ottaa vastaan elokuun puolessa välissä.

Varojen ohjaamisesta vastaa Hope ry:n Turun paikallistoimija. Edellisen Reilu Fiilis -tapahtuman ja keräyksen avulla pystyttiin tukemaan 7810 euron tuotolla 25 vähävaraisen perheen lapsen harrastusta.

Hope ry on kahden kotiäidin perustama yhdistys, joka on laajentunut suureksi valtakunnalliseksi toiminnaksi vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseksi. Sillä on 600 vapaaehtoista työntekijää koko Suomessa ja parikymmentä Turun seudulla.

Marjo Peltoniemi