Kansanlaulut raikuvat Merimaskun kirkossa

Merimaskun kirkko

SEURAKUNTA. Merimaskun kirkossa raikuvat kansanlaulut osana sunnuntain jumalanpalvelusta 16. kesäkuuta. Kansanlaulukirkko on melkein tavallinen jumalanpalvelus, jossa virsien tilalla lauletaan Anna-Mari Kaskisen sanoittamia lauluja perinteisillä kansanlaulusävelmillä. Tällä tavalla on saatu aikaan kokonaisuus, jonka musiikki pohjautuu omaan kansanlauluperinteeseemme, niihin lauluihin, jotka olemme oppineet jo lapsena kuten Saunavihdat, Arvon mekin ansaitsemme, Kotimaani ompi Suomi. Sanat ovat kuitenkin jumalanpalvelukseen erityisesti kirjoitetut, esimerkiksi synnintunnustuslaulu, kiitoslaulu, kolehtilaulu.

Kansanlaulukirkossa on paikkansa Raamatun tekstin lukemiselle ja saarnan kuuntelulle. Rukoilemista ei myöskään unohdeta. Messun yhteydessä vietetään myös ehtoollista. Merimaskun kansanlaulukirkko toteutetaan FOLK-laulu- ja soitinyhteen säestyksellä. Erityisesti tätä tilaisuutta varten kootussa ryhmässä musisoivat Taru Tervamäki, viulu, Timo Havia, kontrabasso, Vesa Ranki, keyboard, Tiina Lustig, piano ja laulu sekä Markku Ahlstrand, kitara ja laulu.